[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Bloc Nacionalista Valencià - Viquipèdia

Bloc Nacionalista Valencià

De Viquipèdia

Bloc Nacionalista Valencià
Logo del Bloc Nacionalista Valencià
Partit polític valencià
President Josep Maria Pañella i Alcácer
Secretari general Enric Xavier Morera Català
Fundació Desembre del 1998
Seu C/ Sant Jacint, 28
46006 València
Ideologia nacionalista i progressista
Representació 299 regidors/res
2 diputats a les Corts Valencianes
1 diputat provincial a Castelló
Partit europeu GalEusCa
Publicació oficial -
Lloc web www.bloc.ws


El Bloc Nacionalista Valencià (BLOC), o simplement el Bloc, és un partit polític del País Valencià, d'ideologia nacionalista i progressista.

[edita] Història i ideologia

Es crea el 12 de desembre de 1998 com a coalició electoral, a partir de la integració de la Unitat del Poble Valencià, el Partit Valencià Nacionalista i Nacionalistes d'Alcoi, i es convertí en federació en el Congrés celebrat el 2000 i en partit polític al congrés de 2002. Esquerra Valenciana, refundada el 1998 amb gent que havia marxat d'Unitat del Poble Valencià, va demanar l'ingrés a la federació durant el Congrés fundacional, però finalment no va ser admesa. Nogensmenys, al març de 2007, finalment Esquerra Valenciana s'integrà dins el BLOC. El Bloc ha celebrat dos Congressos Ordinaris: el de fundació, el 1r., l'any 2000 i un altre, el 2n. en 2002. Va celebrar el seu 3r. Congrés al 2006.

A les Eleccions a les Corts Valencianes de 1999, com a coalició i juntament amb Els Verds, va obtenir més de 102.000 vots, la qual cosa suposà un 4,6% dels vots vàlids emesos, mentre que a les eleccions autonòmiques de 2003, ja com a partit i en coalició amb Esquerra Verda, va obtenir més de 114.000 vots, tot situant-se al 4,8%. Tanmateix, com que la Llei Electoral Valenciana exigeix un 5%, no va obtenir representació a les Corts Valencianes. D'altra banda, a les Eleccions municipals celebrades el mateix dia de 2003, va obtenir prop de 140.000 vots i té representació municipal en 122 municipis al País Valencià amb 298 regidors i regidores: en començar el període corporatiu 2003/07 va obtenir 17 alcaldies.

Com a conseqüència de no haver obtingut representació parlamentària a les Eleccions autonòmiques, es va convocar un Congrés Extraordinari a finals de setembre de 2003. En aquest Congrés Extraordinari es va produir una important renovació en la direcció i una revisió de la línia política, i el líder històric Pere Mayor, que havia estat Secretari General de la Unitat del Poble Valencià i, després, President del Bloc, va ser substituït per un nou Secretari General: Enric Morera.

A les eleccions generals espanyoles de 2004 es van presentar a les eleccions al Congrés dels Diputats, novament formant coalició amb Esquerra Verda. A les eleccions al Parlament Europeu del 2004 es va presentar formant part de la coalició GalEusCa-Pobles d'Europa, junt amb Convergència i Unió (CiU), Euzko Alderdi Jeltzalea – Partit Nacionalista Basc (EAJ-PNB), el Bloc Nacionalista Gallec (BNG) i el Partit Socialista de Mallorca – Entesa Nacionalista (Illes Balears) (PSM-EN).

A les Eleccions a les Corts Valencianes de 2007 va concórrer amb Esquerra Unida del País Valencià, Els Verds del País Valencià, Els Verds-Esquerra Ecologista i Izquierda Republicana sota la coalició Compromís pel País Valencià, aconseguint 2 diputats a les Corts Valencianes. En les eleccions municipals del 2007, on el Bloc es presentava en solitari hi aconsegueix 299 regidors i 1 representant a la diputació de Castelló.

[edita] Bloc Jove

La secció juvenil del partit es diu Bloc Jove i va nàixer en l'any 1999. Utilitza bandera blanca amb el logotip o roja amb rectangle blanc amb el logotip.

Es defineix com a organització juvenil inspirada en els valors l'esquerra democràtica i nacionalista valenciana.

[edita] Enllaços Externs