[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Blai Padró i Obiols - Viquipèdia

Blai Padró i Obiols

De Viquipèdia

Blai Padró i Obiols
Blai Padró i Obiols

Blai Padró i Obiols (Manresa, Bages, 13 de febrer de 1873 - 6 de novembre de 1934) fou un inteŀlectual i humanista catòlic.

Va cursar estudis als seminaris de Vic i Barcelona. Exercí el càrrec d'administrador de la societat "Gas de Manresa".

El febrer de 1911 embarcà cap Amèrica per fer de mestre. Un any desprès tornar per treballar a la Companyia Anònima Manresana d'Electricitat. El 1918 exercí el càrrec d'administrador de la Caixa d'Estalvis de Manresa.

Fou un pedagog del folklore català, sobretot pel que fa a les cançons populars. Col·laborà amb l’Orfeó Manresà, entitat de la qual en fou el president entre els anys 1910 i 1911, i amb els Amics del Cant Gregorià. Contribuí a restaurar a Manresa la festa de Sant Jordi.

El 1926 succeí al doctor Oleguer Miró i Borràs en la direcció del butlletí del Centre Excursionista de la Comarca de Bages. D'aquesta entitat excursionista també en fou secretari, vise president del Consell directiu i membre del Consell Superior.

El 1932 publicà a Manresa el llibre Gramàtica elemental de la Llengua Llatina que tenia el mèrit de ser, modernament, la primera gramàtica llatina escrita en català.

[edita] Bibliografia

  • Butlletí del Centre Excursionista de la Comarca de Bages Núm. 175 any 1934
  • Revista iŀlustrada Jorba (Núm. 309) Juny de 1935

[edita] Enllaços externs