[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Beni Hasan - Viquipèdia

Beni Hasan

De Viquipèdia

Beni Hasan o Beni Hassan es una ciutat d'Egipte prop de la riba dreta del Nil prop de Al-Minya (a uns 25 km) famosa per la seva necròpolis a la que hi ha 39 tombes entre les que 8 al menys son dels principals senyors del nomós Orys (nomós XVI, Mehmahetch); corresponen a las dinasties XI i XII; els hipògins de 12 tombes son plens d'escenes de la vida quotidiana egípcia. La major part de les tombes corresponen a la Dinastia XI amb una sola columna, una sola cambra i falsa porta al interior del mur; un segon estil amb columnes estriades i tallades en forma de lotus; finalment les de la dinastia XII, amb antecambra amb dues columnes i sala d'enterrament interior.

Entre les tombes principals:

  • Tomba de Baqet III o Baket III governador provincial de Menat-Khufu (moderna Al-Minya) al final de la dinastia XI.
  • Tomba de Cnumhotep III amb dos columnes poligonals.
  • Tomba de Khety, fill de Baket III i també governador provincial durant la dinastia XI.
  • Toma d'Amenemes, el príncep de la Gasela que va viure en temps de Sesostris I amb quatre columnes de 16 cares.
  • Tomba d' Amenemhet o Ameni, de la dinastia XII, mes elaborada que les anteriors. El propietari va viure en el regnat de Senusret I i fou el darrer posseïdor hereditari del títol de Gran senyor de la província de d'Oryx).
  • Tomba de Knumhotep, successor d'Amenemhet al govern d'Oryx però va tenir menys poder que ell degut al increment del poder de l'estat. La seva tomba fou una de les darreres construïda a Beni Hasan. Portava els títols de cap hereditari, lleial al rei, i "el que es estimat per deu". La tomba de Khnumhotep conservava la seva autobiografia a la paret inferior de les bases i tenia un part de l'estàtua del seu amo.

Al sud de les tombes hi havia un temple exacavat a la roca construït per Hatshepsut i Tuthmosis III, conegut per la gorga d'Artemisa pels grecs (que identificaven Pakhet amb Artemisa). Al costat una capella coneguda por Speos Batn al-Bakarah.

La ciutat fou l'antiga necròpolis del nomós XVI de l'Alt Egipte (Mehmahetch o L'Oryx) i centre del culte a Pakhet.

La moderna Beni Hasan rep el seu nom de la tribu dels Banu Hasan o Bani Hasan que es van establir a la comarca el segle XVIII. La necròpoli fou explorada especialment per Percy Newerry el 1890 i 1894. Al mateix lloc John Garstang va excavar tombes de les dinasties VI, XI i XII entre 1902 i 1904. Nina de Garis Davis va copiar les escenes pintades el 1931. Les pintura foren restaurades els anys 80.


A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Beni Hasan