[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Benet Casablancas i Domingo - Viquipèdia

Benet Casablancas i Domingo

De Viquipèdia

Benet Casablancas i Domingo ( Sabadell, Vallès Occidental 1956 ) és un compositor català.

[edita] Biografia

Va estudiar filosofia a la Universitat Autònoma de Barcelona, on es va llicenciar el 1980 i centre del qual n'és professor. Posteriorment realitzà el seu doctorat en història i ciències de la música.

[edita] Activitat musical

Va estudiar música a Barcelona sota la direcció de Josep Soler i Sardà i Antoni Ros Marbà i posteriorment amplià els seus estudis a Viena gràcies a una beca de la Fundació Congrés de Cultura Catalana.

Les seves obres, que abraçen una gran temàtica de gèneres i disposicions intrumentals, han estat interpretades arreu d'Europa i Nordamèrica per les millors orquestres, sent considerat un dels compositors més prestigiosos i prometedors de la seva generació. Ha col·laborat amb diverses orquestres, destacant el Trio Mompou, l'Orquestra de Cambra del Teatre Lliure, l'Orquestra Simfònica del Vallès. L'any 2002 fou nomenat director acadèmic del Conservatori Superior de Música del Liceu, tasca que compagina amb la composició i la recerca.

L'any 1992 fou guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona i el 2007 ha rebut el Premi Nacional de Música concedit per la Generalitat de Catalunya.

[edita] Enllaços externs