[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Bel·lerofont - Viquipèdia

Bel·lerofont

De Viquipèdia

Bel·lerofont i Pegas.
Bel·lerofont i Pegas.

D'acord amb la mitologia grega, Bel·lerofont fou un heroi, fill de Glaucos, rei de Corint, i d'Eurímede.

Segons una llegenda tardana, el seu nom real era Hipònou, però tenia un germà anomenat Bèl·ler, al qual va matar accidentalment, i d'aquest fet li quedà el sobrenom de "matador de Bèl·ler". En tot cas, s'hagué d'exiliar a Argos, on fou acollit pel rei Pretos. La reina Estenebea se n'enamorà, però en no ser corresposta va acusar en fals Bel·lerofont davant el marit. Aquest, creient-se la calúmnia envià el seu hoste a la cort del seu sogre Iòbates, rei de Lícia, amb una carta segellada on instruïa el destinatari perquè matés el missatger. Iòbates, no volent actuar traïdorament, li encomanà missions molt perilloses amb l'esperança que no les superaria. Especialment l'envià a lluitar contra la Quimera, una bèstia monstruosa que devastava la regió. Per fer-ho, Atena prestà a l'heroi el cavall volador Pegas, i així es pogué acostar al monstre des de l'aire i el traspassà amb les seues fletxes. Iòbates, entenent que els déus el protegien, li concedí la mà de la seua filla Filònoe.

Orgullós de les seues gestes, Bel·lerofont volgué arribar a l'Olimp muntant en Pegas, però els déus varen enviar un tàvec contra el cavall, que, enfurismat per la picada, va enderrocar el seu genet.

[edita] Bibliografia

  • Parramon i Blasco, Jordi: Diccionari de la mitologia grega i romana. Edicions 62, Col·lecció El Cangur / Diccionaris, núm. 209. Barcelona, octubre del 1997. ISBN 84-297-4146-1, planes 35-36.

[edita] Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Bel·lerofont