[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Beatriu d'Espanya - Viquipèdia

Beatriu d'Espanya

De Viquipèdia

Beatriu d'Espanya (Madrid 1909 - Roma 2002) va ser infanta d'Espanya i princesa de Civitella-Cessi per matrimoni.

Filla del rei Alfons XIII d'Espanya i de la princesa Victòria Eugènia de Battenberg nascuda l'any 1909 al Palau Reial de Madrid. Des del seu naixement gaudí del tracte d'infanta d'Espanya amb el grau d'altesa reial. Era néta del rei Alfons XII d'Espanya i de l'arxiduquessa Maria Cristina d'Espanya i besnéta de la reina Victòria I del Regne Unit.

El fet que fou portadora del gen de l'hemofília féu que fos considerada un mal partit per la reialesa europea. Així, després de partir a l'exili l'any 1931 es casà el 1935 a Roma amb el príncep Alessandro Torlonia di Civitella-Cessi hereu d'una família principesca d'origen vaticà que havia acumulat una important fortuna gràcies a l'activitat bancària de la família amb el Vaticà. La parella s'instal·là al Palau Torlonia de Roma i tingueren quatr fills:

  • Princesa Sandra Torlonia de Civitella-Cessi nascuda a Roma el 1935. Es casà amb el comte Clemente Lecquio di Assaba.
  • Príncep Marco Antonio Torlonia de Civitella-Cessi nascut a Roma el 1937. Es casà en primeres núpcies amb la princesa Orsetta Caracciolo la qual morí l'any 1968. Es tronà a casar amb Philippa Mcdonald i després amb Blazena Svitakova. És el sisè príncep de Civitella-Cessi.
  • Princesa Marino Torlonia de Civitella-Cessi nascuda a Roma el 1939 i morta el 1995.
  • Princesa Olímpia Torlonia de Civitella-Cessi nascuda a Roma el 1943. Es casà amb Paul-Annik Weiller i són pares de la princesa Sibilla Weiller esposa del príncep Guillem de Luxemburg.

Visqué tota la seva vida al Palau Torlonia de Roma en el qual morí l'any 2002 essent junt amb la princesa Caterina de Grècia i el comte Carles Joan de Suècia els tres últims besnéts de la reina Victòria I del Regne Unit vius.