[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Baruch Samuel Blumberg - Viquipèdia

Baruch Samuel Blumberg

De Viquipèdia

Premi Nobel
Premi Nobel de Medicina
o Fisiologia
(1976)

Baruch Samuel Blumberg ( Nova York, EUA 1925 ) és un metge, biòleg i professor universitari nord-americà guardonat amb el Premi Nobel de Medicina o Fisiologia l'any 1976.

[edita] Biografia

Va néixer el 28 de juliol de 1925 a la ciutat de Nova York. Va estudiar matemàtiques a la Universitat de Columbia però ben aviat canvià els seus interessos vers la medicina, graduant-se en aquesta mateixa universitat l'any 1951, en la qual exercí de metge durant quatre anys. L'any 1957 realitzà el doctorat a la Univeristat d'Oxford a Anglaterra, orientant la seva carrera posterior cap a la biologia. Durant la dècada del 1970 fou professor de medicina genètica a la Universitat de Pensilvània.

[edita] Recerca científica

Expert en enfermetats infeccioses i virologia estudià l'origen i propagació d'aquestes. Aconseguí identificar el virus Hepatitis B, del qual posteriorment va desenvolupar una vacuna.

L'any 1976 fou guardonat amb el Premi Nobel de Medicina o Fisiologia, premi que compartí amb Daniel Carlton Gajdusek, pels seus descobriments referents als nous mecanismes de l'origen i difusió de les malalties infeccioses.

[edita] Enllaços externs