[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Bandera de Sardenya - Viquipèdia

Bandera de Sardenya

De Viquipèdia

Bandera actual de Sardenya
Bandera actual de Sardenya

La Bandera de Sardenya, popularment coneguda com sos bator moros (els quatre moros en sard) és la bandera reconeguda de la Regió autònoma de Sardenya. La bandera consisteix en una creu roja en un fons blanc amb un cap de moro a cada cantonada de la creu.

D'acord amb la tradició espanyola, el símbol dels quatre moros va aparèixer per primer cop en les celebracions que seguiren a la conquesta d'Alcoraz per part de Pere I el 1096, on els quatre moros simbolitzen la derrota dels àrabs. La tradició sarda, en canvi, data l'origen del símbol el 1017, com a bandera donada pel papa Benet II als pisans per ajudar els sards en els atacs sarraïns liderats per Mujahid al-Amiri.

No gens menys, la primera aparició documentada de l'emblema data del 1281 , en forma de segell utilitzat per la Cancelleria reial de Pere III, i la seva primera associació amb Sardenya apareix a la segona meitat del segle XIV, com a símbol oficial del regne dins la Confederació de la Corona d'Aragó. Des del 1700 es representava amb els caps mirant a l'esquerra i una vena tapant-los els ulls. El reconeixement oficial de la bandera dins la República Italiana no va ocórrer fins el 1952, gràcies a un decret presidencial. Una llei regional aprovada el 1999 va canviar aquesta bandera, amb els caps mirant a la dreta i les venes tapant el front.