[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

B-30 (grup) - Viquipèdia

B-30 (grup)

De Viquipèdia

B-30 és un grup de pop-rock dels 80. Fou creat el 1981 i fou dissolt el 1996.

[edita] Història

B-30 va néixer quan una colla d'amics de Barcelona, que estiuejaven a Sant Feliu de Codines, decidiren tocar junts. L'impulsor fou en Jordi Pueyo, baix i veu del grup, que a més, comptava amb dos dels membres, Pepe Fuster i Xavier Macià, que ja havien tocat en altres grups. Ells, com altres grups dels 80, foren la primera fornada de cantants en català (tret dels músics de la Nova Cançó i del Rock Laietà).

Ja des del començament, fins el 1986 no tragueren el primer disc anomenat com el mateix grup,B-30, reberen el suport de les ràdios municipals i de RAC 105. Però com deia en Jordi, sempre foren el germà petit d'altres grups: "primer els Duble Buble, i després Sau". Els dos primers treballs, en Lp, els enregistraren a AudioVisuals de Sarrià. El primer estava dins del que feien els altres grups del país, però el segon s'amarava més de les corrents musicals de fora. Fou llavors quan el grup començà a davallar, car no connectaven amb el públic i començaven a néixer nous grups que els estaven agafant el relleu (Sopa de Cabra, Sangtraït, Sau...).

Ja en la dècada dels 90 publicaren el tercer disc Tretze vides després, que els tornà a donar un èxit relatiu. Començaren a tocar-lo en elèctric, però arran d'una actuació en acústic al programa El suplement d'en Xavier Solà, a Catalunya Ràdio, començaren a fer bolos en acústic. Aquest fou el darrer moment dolç del grup. Feren una quarantena de concerts a locals petits, d'on eixí el senzill L'Acústic, el primer disc acústic en català, que fou distribuït de franc en el número 5 d'Enderrock.

Enregistraren un altre disc, en anglès, anomenat For Fans Only; no l'arribaren a publicar, però. B-30 fou un grup conegut, però no arribà a triomfar. Tanmateix, tampoc tenien pretensions de fer-ho. Actualment, malgrat que el grup és dissolt, encara es reuneixen per a tocar. Ara, però, ja no es diuen B-30 i tampoc toquen música pròpia.

[edita] Components

[edita] Discografia

  • B-30 (1986)
  • Si avui és dimarts, això és la Terra (1989)
  • Tretze vides després (1992)
  • L'acústic (1994)