[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Avebury - Viquipèdia

Avebury

De Viquipèdia

Avebury és l'emplaçament d'un cercle de pedres datat fa més de 5.000 anys. Està al comptat Anglès de Wiltshire, prop de la ciutat del mateix nom. El 1986 fou declarat Patrimoni de la Humanitat per l'UNESCO.

Vista general del cercle central a Avebury.
Vista general del cercle central a Avebury.

És dels majors monuments del neolític a Europa, més antic que el de Stonehenge, que es troba uns kilòmetres més al sud.

El monument es compon de diferents cercles de pedres. El cercle exterior te un diàmetre de 335 metres i és el més gran de tots els monuments prehistòrics localitzats. En origen estava composat per 98 pedres; algunes d'elles de més de 40 tones. L'alçada de les pedres va des de 3,6 fins a 4,2 metres. Les proves del carbó les han datat a entre el 2800 i el 2400 aC.

Aprop del centre del monument trobem dos cercles de pedres més, separats entre si. El cercle del nord medeix 98 metres de diàmetre encara que només queden en peu un parell de pedres de les que el componien. Una cova realitzada amb tres pedres està al centre, amb la seva entrada apuntant cap al nord-oest.

El cercle del sud té 108 metres de diàmetre. Està pràcticament destruït i algunes seccions estan ara entre els edificis del poble. Un monòlit de 5,5 metres d'alt estava col·locat al centre tocant amb un alineament de petites pedres que se destruïren en el segle XVIII.

Moltes de les pedres originals van ser destruïdes al segle XVI per proveir de material de construcció i facilitar el cultiu de les terres.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Avebury