[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Aureli Joaniquet i Extremo - Viquipèdia

Aureli Joaniquet i Extremo

De Viquipèdia

Aureli Joaniquet i Extremo (Forcat, avui integrat a Montanui, Ribagorça 1895 - Barcelona 1963) fou un periodista i polític català. Havia estat redactor en cap d'El Noticiero Universal i secretari de l'Associació de la Premsa de Barcelona durant la presidència d'Eugeni d'Ors. Políticament era força monàrquic i conservador, raó per la qual fou secretari de la Unión Monárquica Nacional a Catalunya durant la Segona República Espanyola i membre de l'anomenada Peña Blanca. Cap el 1933 es va unir a Renovación Española fins que el decret d'Unificació de 1937 els va agrupar amb la Falange Española. Fou secretari del comte d'Egara, de qui en va fer posteriorment una biografia, i durant la guerra civil espanyola va passar a Burgos.

Durant la postguerra, com a un dels més destacats catalans de Franco, fou regidor de l'ajuntament de Barcelona, conseller nacional i procurador en corts per designació directa de Francisco Franco, però uns anys després fou destituït per la seva adhesió oberta al comte de Barcelona.

[edita] Obres

  • La reforma agrària a Catalunya. Defensa de la propietat rústica catalana i disposicions de caràcter agrari que deuen tenir-se en compte (1933)
  • Calvo Sotelo. Una vida fecunda. Un ideario político. Una doctrina económica (1939)
  • Alfonso Sala Argemí, conde de Egara (1955)