[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Astronomy Domine - Viquipèdia

Astronomy Domine

De Viquipèdia

Astronomy Domine és una cançó del grup britànic Pink Floyd. La cançó, escrita i composta per Syd Barrett, és la primera de l'àlbum The Piper at the Gates of Dawn, cantada pel Barret i Richard Wright. Peter Jenner, el manager del grup a l'època, apareix a la introducció del tema llegint el nom dels astres amb un megàfon.

Domine del títol és pronunciat correctament com a Domini més que Domin o Domanine, com es pot constatar en els enregistraments dels concerts quan Roger Waters anuncia el títol del tema.

És una cançó popular, regularment tocada en els concerts: forma la primera pista del CD live d'Ummagumma, de 1969. Llavors ja era David Gilmour qui cantava amb Wright. La durada del tema és de 8:29, la llargada s'aconsegueix per la repetició de la primera estrofa i un solo molt lent d'[orgue]] al mig del tema, que recupera la violència lentament fins a la darrera estrofa.

Astronomy Domine va despararèixer dels concerts a mitjans de 1971 per reaparèixer com a primer tema de certs concerts de 1994. Un versió en directe sorgida d'un concert a Miami apareixt a la cara B del single Take It Back, i una altra, apareguda en un dels concerts londinencs, apareix en el doble àlbum P*U*L*S*E. També apareix en l'àlbum d'èxits Echoes: The Best of Pink Floyd.

El grup de metal progressiu VoiVod va reprendre aquesta cançó en l'àlbum de 1989 Nothingface igual que el grup Violeta de Outono a l'àlbum Early Years.

[edita] Crèdits