[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Antoni Cruanyes i Plana - Viquipèdia

Antoni Cruanyes i Plana

De Viquipèdia

Antoni Cruanyes i Plana, Toni Cruanyes, (Canet de Mar, 1974) és el subdirector del diari Avui.

Llicenciat en Periodisme i Ciències Polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona. També ha fet ampliacions d'estudis a les Universitats de Stirling, Escòcia (1996) i de Florència (1998).

Des de 1999 fins a 2003 va ser reporter del Servei Mundial de la BBC, a Londres, en anglès i en espanyol per al públic llatinoamericà. D'aquesta experiència en va sortir el llibre El llarg adéu de Pinochet, on explica la detenció i posterior alliberament del dictador xilè en territori britànic.

Des de Londres va col·laborar amb el setmanari El Temps, el diari El Punt i els programes radiofònics Els matins d'Ona Catalana, de Josep Cuní, i L'hora del pati de RAC1, amb Albert Om. Però pel què se'l reconeix més és per la seva feina al capdavant de la corresponsalia de TV3 a Londres. Des d'allà va cobrir els últims anys al poder de Tony Blair, les guerres de l'Afganistan i de l'Iraq i els atemptats del 7-J al metro de Londres.

L'any 2004 va treballar a la ràdio de Nacions Unides, a Nova York. Des d'allà va continuar col·laborant amb mitjans de comunicació catalans. Fins que a finals d'aquell any es va incorporar definitivament a la redacció de TV3, a Sant Joan Despí.

A Televisió de Catalunya ha desenvolupat tasques de presentador al canal de notícies 3/24. Com a redactor de la Secció d'Internacional ha enviat cròniques des de Washington, Cuba, Argentina i el Líban. Durant dues temporades ha estat el responsable de la informació internacional del programa "La Nit al Dia", de Mònica Terribas, fins que el novembre de 2007 ha passat a ser el subdirector de l'Avui.

Participa periòdicament a les tertúlies radiofòniques d'El món a RAC1 i L'Oracle, de Catalunya Ràdio.