[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Antoni Asunción Hernández - Viquipèdia

Antoni Asunción Hernández

De Viquipèdia


Antoni Asunción
Ministre de l'Interior
Al càrrec
25 de novembre de 1993 – 6 de maig de 1994
Precedit per José Luis Corcuera Cuesta
Succeït per Juan Alberto Belloch Julbe
Naixement 12 de juliol de 1951
Manises (País Valencià)
Partit polític PSPV

Antoni Asunción Hernández ( Manises, País Valencià 1951 ) és un polític valencià, que fou Ministre de l'Interior entre 1993 i 1994.

[edita] Biografia

Va néixer el 12 de juliol de 1951 a la ciutat de Manises. Va estudiar enginyeria industrial a la Universitat de València.

[edita] Carrera política

Afiliat al Partit Socialista del País Valencià (PSPV), en les primeres eleccions locals democràtiques encapçalà la llista a l'ajuntament de la seva ciutat natal, esdevenint alcalde de Manises fins el 1983.

President de la Diputació de València fins l'any 1988, en aquell moment fou nomenat Director General d'Institucions Penitenciàries, càrrec en el qual va iniciar la dispersió de presos d'ETA i va haver d'afrontar una vaga de fam orquestrada per presos del GRAPO.

En les eleccions generals de 1993 fou escollit diputat al Congrés per la província de València. Després de la dimissió de José Luis Corcuera Cuesta el president del govern Felipe González el nomenà Ministre de l'Interior. Als pocs mesos d'assumir el càrrec va dimitir arran de la fugida de Luis Roldán, exdirector General de la Guàrdia Civil.

Posteriorment fou candidat[1] del PSPV-PSOE a la Generalitat Valenciana en les eleccions a les Corts Valencianes de 1999, i al ser derrotat en aquests comicis es retirà de la política activa.

[edita] Referències

  1. Asunción será el candidato socialista a la Generalitat valenciana tras renunciar Alborch


Precedit per:
José Luis Corcuera Cuesta
Ministre de l'Interior
19931994
Succeït per:
Juan Alberto Belloch Julbe