[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Antífanes de Cios - Viquipèdia

Antífanes de Cios

De Viquipèdia

Antífanes (Antiphanes, Ἀντιφάνης), fill d'Esteve (algunes fonts donen Demòfanes), fou un poeta còmic atenenc, un dels més famosos de la comèdia mitjana.

Segons Suides va néixer a la Olimpíada 93 i va morir a la 112 (404 aC al 330 aC) als 74 anys, però com que Ateneu reprodueix un fragment on esmenta al rei Seleuc i aquest no va ser rei fins a la olimpíada 118, les dades de Suides podrien ser errònies o Ateneu es va equivocar al reproduir el fragment (que correspondria a Alexis de Thuris, l'altre poeta principal de la comèdia mitjana, i no a Antífanes). Va néixer possiblement a Cios a l'Hel·lespont, però s'esmenten també Esmirna, Rodes i Larissa com llocs alternatius.

Va escriure gran quantitat d'obres, probablement entre 260 i 365, i es coneixen els títols de 130. Algunes que li són atribuïdes correspondrien de fet a d'altres com Alexis, Antífon, Apol·lofanes d'Atenes, Antístenes de Rodes i Aristòfanes.

Algunes de les seves obres eren sobre temes mitològics, altres sobre persones, caràcters, col·lectius, professionals i nacionals, i altres sobre afers de la vida privada. Va guanyar trenta premis literaris.