[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Animals (disc) - Viquipèdia

Animals (disc)

De Viquipèdia

Animals fou el desè disc d'estudi del grup de rock progressiu britànic Pink Floyd i que va sortir en plena onada punk, el 1977. El moviment punk s'oposava a grups com Pink Floyd perquè les seves composicions eren massa complicades, el que volien era que el rock esdevingués un mitjà d'expressió utilitzable per a tothom i no únicament per aquells qui havien estudiat música al conservatori (tot i que no era el cas dels membres de Pink Floyd). Com a anècdota cal dir que Johnny Rotten dels Sex Pistols va conèixer els seu mànager gràcies a una samarreta que portava i que posava "I hate Pink Floyd" (No m'agrada Pink Floyd). David Gilmour va dir, en una entrevista per a la revista alemanya Der Spiegel del 5 de juny de 1995 que havia parlat amb Rotte i li va dir que mai havia detestat Pink Floyd, sinó que n'era una mica fan.

Aquest disc es va compondre per tal de sorprendre el públic. En efecte, després del Wish You Were Here, que era ultra progressiu, llis i sense ruptura, el grup i en particular Roger Waters es va reafirmar en aquest estil més agressiu, més fred i sense floritures. L'agressivitat és una característica dels grups punk.

L'àlbum està inspirat per la novel·la La revolta dels animals de George Orwell escrit el 1945. El disc reprèn les grans línies del llibre: el cinisme, l'agressivitat, la crítica a l'home tot utilitzant els arquetipus animals...

L'humanitat és d'aquesta manera dividida en tres castes que donen títol als temes: Pigs (els porcs que es banyen en la luxúria i l'obesitat), Dogs (els gossos que busquen el profit, que exerceixen el control de les masses per una agressivitat digna de les SS), Sheep (les ovelles que segueixen el poder de manera ofuscada i dòcil).

La música és molt rock i mostra un David Gilmour que imposa la guitarra amb unes interpretacions molt ben inspirades. A Dogs, en particular, David Gilmour mostra el seu efectisme en una composició sobre quatre línies de guitarra en lloc de les dues habituals. Cal notar també la utilització del "talk box" a Pigs.

En un primer moment per a la portada del disc Storm Thogerson projectava representar la jungla psicòtica de la infantesa a través de la primera maqueta que representava un jove marrec que descobria els seus pares en ple coit. Després va proposar un ànec sobre una paret. Però fou finalment Waters que va triar el concepte definitiu de la portada. Volia que representés un conjunt industrial al mig de Londres i així es va triar la Battersea Power Station, a sobre de la qual flota un dirigible en forma de porc fabricat especialment per l'ocasió per les indústries Zeppelin. El símbol mostra que des de dalt del cel el porc observa els errors i la decadència de la societat. Aquest porc infable es va convertir des de llavors en un dels símbols de Pink Floyd i va estar present en un munt de gires. Quan Roger Waters va portar als tribunals l'ús del nom del grup, entre els logotips que també demanava tenir hi havia el porc infable.

[edita] Llista de temes

  1. Pigs on the Wing 1 (Roger Waters) – 1:25
    • Cants: Roger Waters
  2. Dogs (David Gilmour/Roger Waters) – 17:04
    • Cants: David Gilmour i Roger Waters
  3. Pigs (Three Different Ones) (Roger Waters) – 11:22
    • Cants: Roger Waters
  4. Sheep (Roger Waters) – 10:24
    • Cants: Roger Waters
  5. Pigs on the Wing 2 (Roger Waters) – 1:26
    • Cants: Roger Waters

[edita] Crèdits

  • Roger Waters - Cant, baix i guitarra acústica
  • David Gilmour - Guitarra, baix, cants i sintetitzador
  • Richard Wright - Piano
  • Nick Mason - Bateria
  • Snowy White - Guitarra a Pigs On The Wing
  • Brian Humphries - Enginyer
  • Storm Thorgerson - Disseny de la portada
  • Aubrey Powell - Concepte de la portada
  • James Guthrie Remasterització
  • Doug Sax Remasterització

[edita] Enllaços externs