[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Alvocat - Viquipèdia

Alvocat

De Viquipèdia

Viquipèdia:Com entendre les taules taxonòmiques
Com entendre les taules taxonòmiques
Alvocat
Fruits i fulles de l'alvocat
Fruits i fulles de l'alvocat
Classificació científica
Regne: Plantae
Divisió: Magnoliophyta
Classe: Magnoliopsida
Ordre: Laurales
Família: Lauraceae
Gènere: Persea
Espècie: Persea americana
Nom binomial
Persea americana
Mill.

L'alvocat (Persea americana) és un arbre i també el nom del seu fruit dins la família Lauraceae. És originari d'Amèrica Central i Mèxic.

[edita] Descripció

És un arbre que arriba a fer 20 metres d'alçada, amb fulles alternades persistents de fins a 25 cm de llarg i flors nombroses de fins a 10 mm i poc vistoses. El fruit és una drupa i té forma de pera; arriba a fer fins 20 cm i pesar de 0,1 a 1 kilo. La seva llavor és força gran, de fins a 5 cm de diàmetre.

[edita] Conreu

Només es pot conrear en climes sense glaçades tropicals o subtropicals com la costa de l'orient d'Andalusia o el litoral d'Israel on tanmateix només es conreen les varietat més resistents a baixes temperatures com la Hass. A Mèxic es conreen altres varietats més sensibles. Un arbre pot fer fins a 120 fruits i 7 tones cada any. S'ha de tenir en compte que la pol·linització és difícil per autoincompatibilitat del propi pol·len.

[edita] Usos

Fruit d'alvocat (cv. 'Fuerte'); esquerra: sencer, dreta: en secció
Fruit d'alvocat (cv. 'Fuerte'); esquerra: sencer, dreta: en secció

El fruit es cull encara inmadur però madura bé en pocs dies a temperatura ambient. La principal preparació culinària és el guacamole mexicà però admet ser inclòs en amanides, entrepans i fins i tot batuts o gelats. Pot ser simplement menjat amb una mica d'oli i sal.

Podeu veure l'entrada corresponent d'aquest ésser viu dins el projecte Wikispecies