[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Alternativa Española - Viquipèdia

Alternativa Española

De Viquipèdia

Alternativa Española (Aes) és un partit polític espanyol de caràcter catòlic confessional, la ideologia del qual s'enquadra dintre de la Dreta política conservadora. Aes sustenta la seva declaració programàtica i la seva acció pública en quatre principis: la defensa de la vida, la Família, les arrels cristianes i la unitat d'Espanya. Aes està inscrita en el Registre de partits polítics del Ministeri de l'Interior des de la primavera de 2.003.

La denominació inicial "Alternativa Nacional" va haver de canviar, un any després, per l'actual "Alternativa Española". Encara que els promotors fundacionals d'aquest partit provenen de les extintes formacions "Fuerza Nueva" i "Frente Nacional", i a pesar que al principi aquest partit es va constituir dintre del fracassat projecte de coalició "Frente Español" al costat de FE/La Falange, des de fa ja temps els seus tres els seus objectius estratègics permanents ha estat:

  1. Allunyar-se i trencar amb grups i personalitats de la ultradreta espanyola (tant la post-franquista com la radical).
  2. Integrar en les seves files a ex-militants o votants desencantats amb altres partits polítics com el PP, el PADE o Partido Familia y Vida.
  3. Capitalitzar un "vot catòlic" descontentament amb les actuals polítiques familiars, natalistes i morals de la classe política espanyola.

Tot això oferint una imatge pública renovadora i sense cap simbologia política del passat. Aes es va presentar en públic en un acte polític celebrat el 23 d'octubre de 2004 en el Palau Municipal de Congressos de Madrid, al que van acudir unes 1.500 persones. La seva província més estable i amb major implantació és la Comunitat de Madrid, encara que també posseïx nuclis d'importància a València, Alacant, Sevilla i Santa Cruz de Tenerife, Igualment Aes manté relacions internacionals amb partits de cort ideològic similar, com el FPÖ austríac i la Lliga de les Famílies Poloneses. Amb escassos mitjans econòmics (procedents exclusivament d'afiliats i simpatitzants), amb pobre o nul·la cobertura mediàtica i periodística i amb actes públics que no van superar els cinc-cents assistents, Aes va concórrer per primera vegada a unes Eleccions en les Municipals i Autonòmiques de Maig de 2007, tant a la Comunitat de Madrid com als Ajuntaments de Madrid, Alcobendas i Móstoles, obtenint en un i altres comicis una xifra similar, al voltant dels 9.000 vots.

El 17 de juny de 2007 es va acordar per part de la Junta Nacional, concórrer a les Eleccions Generals celebrades el 9 de març de 2008, en les quals va aconseguir presentar candidatures a les 52 circumscripcions provincials. En aquesta convocatòria, en la qual Aes va gravar no només un, sinó diversos vídeos promocionals per a la Campanya, es va enfocar una nova estratègia electoral presentant-se com a "Partit Social Cristià". Després d'un acte de tancament de campanya en un Hotel de Madrid que no va arribar a les 150 persones, finalment Aes va obtenir poc més de 7.000 vots al Congrés (uns 2.000 en la circumscripció de Madrid) i 20.000 al Senat en tot el país. El passat 10 de maig (coincidint, casualment, en el mateix cap de setmana en el qual el PADE va portar a terme el seu Congrés de dissolució com partit) Aes ha celebrat en un Hotel de Madrid la seva IV Assemblea General, en la qual ha ratificat tant l'estratègia confessionalista seguida fins a la data com a la totalitat dels seus càrrecs interns, de cara a les Eleccions al Parlament Europeu de Juny de l'any que ve. D'aquesta forma, Aes es consagra definitivament com l'únic partit espanyol de Dreta moderada al marge del PP, ocupant així l'espai polític de la primigènia Aliança Popular.