[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Alfred Louis Kroeber - Viquipèdia

Alfred Louis Kroeber

De Viquipèdia

Alfred Kroeber i Ishi (1911)
Alfred Kroeber i Ishi (1911)

Alfred Louis Kroeber (Hoboken, Nova Jersey 1876 - París 1960) fou un antropòleg nord-americà, doctorat en antropologia a la Universitat de Columbia el 1901, on fou alumne de Franz Boas. D'ací marxà a la Universitat de Berkeley (Califòrnia), on fou professor bona part de la seva vida.

És considerat un dels principals impulsors de l'antropologia cultural als EUA, i el seu interès es projectà en camps tan diversos com el parentiu, el folklore, l'art, la lingüística o l'arqueologia. Va dirigir expedicions arqueològiques a Mèxic, Nou Mèxic i Perú. També va investigar el darrer indi yana, Ishi. La seva segona esposa, Theodora Kroeber, va escriure sobre ell a Ishi in two worlds. Endemés, ell i Roland Dixon foren els artífexs de l'establiment de la divisió lingüística de les llengües ameríndies, principalment dels penutià i hoka-sioux.

En el terreny teòric, intentà de trobar regularitats en el desenvolupament de les cultures i elaborà la noció d'àrea cultural. De la seva obra, molt variada i extensa, es destaca Anthropology (1923), Cultural and Natural Areas of Native North America (1939), on definí les àrees culturals en què són dividides les tribus ameríndies nordamericanes, Configurations of Culture Growth (1945) i The Nature of Culture (1952). Fou pare de l'escriptora Ursula K. Le Guin