[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Alfred Kastler - Viquipèdia

Alfred Kastler

De Viquipèdia

Premi Nobel
Premi Nobel de Física
(1966)

Alfred Kastler ( Guebwiller, França 1902 - Bandol 1984 ) fou un físic i professor universitari francès guardonat amb el Premi Nobel de Física l'any 1966.

[edita] Biografia

Va néixer el 3 de maig de 1902 a Guebwiller, ciutat situada a regió d'Alsàcia i que en aquells moments formava part d'Alemanya però que avui dia forma part de França.

Estudià a l'Institut d'educació secundària Lycée Bartholdi a Colmar, ingressant l'any 1921 a l'Escola Normal Superior de París per estudiar física. El 1926 va esdevenir professor del Liceu de Mulhouse i posteriorment a la Universitat de Bordeus, d'on fou professor universitari fins el 1941. Retornà a l'Escola Normal per esdevenir catedràtic de física l'any 1952. Endemés, fou un poeta en llengua alemanya, autor de Europe ma patrie/Deutsche lieder eines franzosischen europaers (1971).

Kastler morí el 7 de gener de 1984 a la ciutat de Bandol, situada a la regió de Provença-Alps-Costa Blava.

[edita] Recerca científica

Col·laborant amb Jean Brossel va realitzar investigacions al voltant de la mecànica quàntica, la interacció entre llum i àtoms i l'espectroscòpia. Treballant amb la combinació de la ressonància òptica i la ressonància magnètica va desenvolupar la teoria del làser-màser.

Va guanyar el Premi Nobel de Física l'any 1966 per la descoberta i el desenvolupament de mètodes óptics per l'estudi de les resonàncies hertzianes en els àtoms.

Al costat de Jean Brossel i envoltat d'un grup de joves físics ha desenvolupat avenços significatius al voltant de la física atòmica a França. El Laboratori Nacional d'Espectroscòpia Hertziana de França fou nomenat l'any 1994 Laboratori Kastler-Brossel.

[edita] Enllaços externs