[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Alfred Hugenberg - Viquipèdia

Alfred Hugenberg

De Viquipèdia

Cartell electoral de 1933: Hugenberg, von Papen i Seldte.
Cartell electoral de 1933: Hugenberg, von Papen i Seldte.

Alfred Hugenberg (Hannover, Alemanya, 19 de juny de 1865 - Kukenbruch, Alemanya, 12 de març de 1951) fou un polític i home de negocis alemany.

Era fill de Karl Hugenberg, membre del parlament de prussià, estudià dret a Göttingen, Heidelberg, i Berlín, i economia a Estrasburg. El 1891 fou cofundador de l'ultranacionalista Lliga Pangermànica (Alldeutscher Verband). El 1900 es casà amb la seva cosina segona Gertrud Adickes.

Fins el 1918 es va mantenir en l'esfera privada, vinculat a l'empresa Krupp i després formant el seu propi grup d'empreses de comunicació, premsa i cinema. Després de la derrota d'Alemanya en la Primera Guerra Mundial es va afiliar al Partit Nacional del Poble d'Alemanya (DNVP), amb el qual fou membre de l'Assemblea Constituent i després de tots els Reichstag fins a la fi de la República de Weimar. Després de la derrota del DNVP en 1928, es va convertir en el líder del partit, al que va dur per una línia més radical. Això va provocar una escisió dels elements moderats del partit, que van formar el Partit Conservador Popular (KVP).

Al final de la República de Weimar, Hugenberg va col·laborar amb Adolf Hitler, donant suport el seu nomenament com a canceller i sent nomenat ministre d'Economia i Agricultura. No obstant això, des de 1934, Hugenberg va ser obligat a renunciar a tots els seus càrrecs, així com a vendre les seves companyies a membres del partit nazi. Després de la fi de la Segona Guerra Mundial, Hugenberg va ser detingut i internat pels britànics fins a 1947, encara que a causa de la seva avançada edat i mal estat de salut, va ser alliberat sense arribar a ser processat. Va morir el 1951.