[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Alexei von Jawlensky - Viquipèdia

Alexei von Jawlensky

De Viquipèdia

Alexei von Jawlensky (Torzok, 13 de març de 1864Wiesbaden, 15 de març de 1941) va ser un pintor expressionista rus que va desenvolupar la seva carrera a Alemanya. Va ser membre el grup El genet blau (Der Blaue Reiter).

[edita] Biografia

Era el cinquè fill d'una família d'origen aristocràtic. Als deu anys va marxar amb la seva família a Moscou, on va rebre alguns anys d'instrucció militar. La seva vocació per a convertir-se en pintor es va desenvolupar al visitar l'Exposició mundial de Moscou de 1880. El 1896 es va traslladar a Munich on va conèixer als artistes també d'origen rus Wassily Kandinsky i Marianne von Werefkin.

[edita] Obra

L'estil expressionista de Jawlensky es caracteritza per la senzillesa de les formes a més del tractament del color que recorda el primitiu art popular de Rússia. Després de la I Guerra Mundial va abandonar els contrastos cromàtics i va utilitzar tons foscs i uniformes a causa de la influència del cubisme. Alguna de les seves obres destacables són Paisatge de Murnau (1912) i Figures místiques (1927).