[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Alexandra, Comtessa de Frederiksborg - Viquipèdia

Alexandra, Comtessa de Frederiksborg

De Viquipèdia

La comtessa Alexandra de Frederiksborg.
La comtessa Alexandra de Frederiksborg.

Alexandra, Comtessa de Frederiksborg (neé Alexandra Christina Manley). Ciutadana de l'ex-colònia britànica de Hong Kong esdevingué a través del seu casament amb el príncep Joaquim de Dinamarca princesa de Dinamarca i arran del seu divorci se li concedí el títol de comtessa de Frederiksborg. Després del seu matrimoni assolí el tractament d'altesa reial que canvià pel de simplement altesa després del seu divorci.

D'ascedència xinesa, britànica, polonesa i austriaca, Alexandra Manley nasqué a Hong Kong essent la filla gran de Richard Nigel Manley (nascut a Shangai el 1924 de pare xinès i de mare britànica) i de Christa Maria Nowontny (nascuda a Àustria el 1933). Alexandra fou batejada a la Catedral de Sant Joan de Hong Kong. Richard Manley era executiu d'una empresa d'assegurances i Crista Nowonty era directora d'una empresa de comunicacions.

Alexandra Manley estudià economia internacional a universitats austriaques, japoneses i britàniques. Des de 1990 fins a 1995 fou treballadora de GT Management a Àsia on ocupà feines del departament de marquèting i després de cap executiva d'aquest departament.

Alexandra conegué al príncep Joaquim de Dinamarca, fill de la reina Margarida II de Dinamarca en una festa a Hong Kong on el jove príncep treballava en una empresa de pesca danesa. La parella es comprometé en un viatge privat que realitzaren a les Filipines, el compromís fou una sorpresa tant per la família Manley com per la família reial danesa que no tenia coneixement de la relació. Es féu públic de forma oficial el maig de l'any 1995. El casament tingué lloc el 18 de novembre de 1995 al Castell de Fredensborg en el qual hi assistiren membres de la reialesa de tot Europa.

Com a conseqüència del casament amb un membre de la família reial danesa, Alexandra Manley hagué de renunciar a la nacionalitat britànica i adoptar la danesa. Hagué d'abandonar la seva carrera de marquèting i decidí per pròpia voluntant abraçar l'evangelisme abandonant l'anglicanisme.

La parella s'establí a Dinamarca i tingué dos fills que reben el títol d'alteses:

  • Sa Altesa el príncep Nicolau de Dinamarca, nascut el 1999 a Copenhaguen.

Adaptada ràpidament a la vida oficial i a la vida persona de Jutlàndia, on la parella s'establí en un castell-granja de la família reial, la princesa aconseguí immediatament una enorme popularitat arribant a ser coneguda com la Diana del Nord. Gràcies al coneixement d'alemany que tenia aprengué ràpidament el danès i avui en dia el parla sense accent.

A l'estiu de l'any 2004 començaren a circular rumors tant a Dinamarca com a Noruega i Suècia sobre una possible separació del matrimoni. Els rumors provaren ser certs quan el 16 de setembre del mateix any la parella anuncià la seva separació i l'eventual intenció de divorciar-se convertint-se en el primer cas de la família reial danesa des de 1846. El Folketing va dedicit que Alexandra rebria una llista civil durant tota la seva vida independentment de nous possibles matrimonis. La parella es divorcià el 8 d'abril de 2005, encara no deu anys després del seu casament.

Tres mesos després foren publicades unes fotografies de la princesa amb el seu nou company sentimental, Martin Jørgensen, que era catorze anys més jove que ella. Sembla clar que esdevingueren amants l'any 2002 quan ell, periodista de professió, realitzava un reportatge sobre la princesa i la seva col·laboració amb l'UNICEF. La família de Jørgensen posseix una productora televisiva i ha realitzat múltiples programes de televisió en què hi ha participat membres de la família reial, tals com la princesa Benedicta de Dinamarca o els príncep hereus: Maria Elisabet Donaldson i Frederic de Dinamarca.

Com amb altres casos de divorcis, la princesa Alexandra perdé el seu estatus matrimonial d'altesa reial i després de la separació adoptà el d'altesa. Malgrat tot, en cap moment perdé el títol de princesa de Dinamarca que únicament perdria en cas que es tornés a casar. A més a més la reina Margarida II de Dinamarca li concendí el 16 d'abril de l'any 2005 el títol de comtessa de Frederiksborg que és de caràcter vitalici però unipersonal. En cas que es casés adoptaria el tractament d'excel·lència en ser el títol de comtessa de Frederiksborg de primera classe dintre les lleis de noblesa de Dinamarca.

El mes de febrer de l'any 2007, la pàgina web de la Família Reial danesa anuncià el casament de la princesa Alexandra amb el fotògraf danès Martin Jørgensen pel dia 3 de març de l'any 2007. El casament té l'aprovació de la reina Margarida II de Dinamarca i de la societat danesa que, segones les enquestes, aproven la unió de la princesa Alexandra i el fotògraf, en un 83%. Arran del matrimoni, la princesa perdrà el títol de princesa i el tractament d'altesa, així com la pensió de 242.000 euros anuals que rebia de la casa reial.