[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Aleix de Rússia (tsarevitx de Rússia) - Viquipèdia

Aleix de Rússia (tsarevitx de Rússia)

De Viquipèdia

Tsarevitx Alexei Nikoláevix
Data de naixement: 12 d'agost de 1904
lloc de naixença: Petrodvorets
Data de defunció: 17 de juliol de 1918 (13 anys)
lloc defunció: Ekaterinburg

Alexei Nikoláevix Romanov (Алексей Николаевич Рома́нов) fou l'últim tsarevitx de Rússia, nascut al palau de Peterhof (avui Petrodvorets) el 12 d'agost de 1904. Va ser el cinquè fill i l'únic mascle nascut del matrimoni de Nicolau II de Rússia i Alexandra de Hessen-Darmstadt. Patia d'hemofilia, malaltia hereditària que la seva mare va intentar calmar amb l’ajut del monjo Rasputin. Mentre va durar la monarquia, el tsarevitx va tenir una infància relativament feliç, acompanyava constantment al tsar a les seves revisions militars i era el típic nen de la seva edat, d'apariència bonica, entremaliat i molt actiu.

A causa de la seva hemofilia, cada vegada que tenia un accident o un cop, les conseqüències es convertien en un autèntic calvari tant per a ell com per als seus pares.

Va ser l’hereu del tron des del seu naixement fins el 1917. Al març d'aquell mateix any, al produir-se la Revolució Russa, el seu pare va abdicar en el seu favor, pero prompte va rectificar i renuncià a favor del seu germà Miquel II de Rússia. A l'agost de 1917 es va exiliar amb els seus pares i germanes a Tobolsk, Sibèria, gràcies a la intervenció d'Aleksandr Kèrenski per tal d’allunyar-los del perill que suposava la revolució a la residència familiar de Tsarskoye Selo on estaven retinguts des de l'esclat d'aquesta. Després de la Revolució d'octubre, a la primavera de l’any següent van ser traslladats a Ekaterinburg sot arrest de les forces soviètiques, concretament a la casa Ipatiev, on tota la familia, tres servents i el metge particular varen ser brutalment assassinats pels bolxevics, entre la nit i la matinada del 16 al 17 de juliol de 1918. Es trobava als peus del tsar quan aquest va rebre un tret mortal. Va sobreviure a la primera descarrega i desprès, al ser descobert en vida, quan els demes membres de la família estaven morts, el van rematar en un tret al cap.

Estava a punt de complir els catorze anys i es trobava temporalment invàlid a causa d'una infecció al genoll esquerre, conseqüència d’un accident que havia patit. El seu cos va ser cremat junt amb el de la seva germana Maria i després enterrat en una tomba a part quan van sepultar els cossos de la seva família . Despres de la caiguda de la Unió Soviètica va sortir a la llum el lloc on estava enterrada la familia imperial. Al 1991 es van exhumar els cossos pero no es van trobar ni el del tsarevix ni el de la seva germana Maria. Recentment, a l'agost de 2007 es va anunciar el descobriment dels cossos d'Alexei i Maria [1], que desprès de ser sotmesos a les corresponents proves d'ADN, seràn enterrats junt amb els de la seva familia a la catedral de la Fortalesa de Sant Pere i Sant Pau de Sant Petersburg.

L'Església Ortodoxa russa el va canonitzar com a un màrtir junt amb la seva família al 2001 .

El tsarevix Alexei durant la I Guerra Mundial
El tsarevix Alexei durant la I Guerra Mundial


[edita] Referències

  1. Los Romanov al completo

[edita] Enllaços externs