[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Albert Viladot i Presas - Viquipèdia

Albert Viladot i Presas

De Viquipèdia

Albert Viladot i Presas (Barcelona, 1954 - 1993) fou un periodista català. Es llicencià en ciències de la informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Ha treballat en tots els àmbits de la comunicació: premsa, ràdio i televisió. A partir del 1978, treballà a Mundo Diario, Ràdio Barcelona, La Vanguardia i El Periódico, a més de col·laborar en nombroses publicacions com El Món, El Temps, Tiempo, Interviú i altres. M´s tard fou director del diari Avui, on ja col·laborava setmanalment amb una crònica política.

Col·leccionà un gran nombre de publicacions clandestines de l'època franquista: unes mil dues-centes revistes corresponents al període 1939-1977 i milers de documents diversos, entre els quals hi ha informes, fulls volants, fullets i circulars. Aquesta col·lecció, que abasta tot l'espectre de la ideologia política, fou constituïda en Fons Albert Viladot i donada al Centre de Documentació de la Comunicació (CEDOC) de la UAB. Fou impulsor de la Fundació ACTA i premi Ciutat de Barcelona en la categoria de Premsa, Ràdio i Televisió el 1982.

En l'àmbit televisiu, la seva trajectòria començà al programa de Televisió Espanyola a Catalunya (TVE-Catalunya) Memòria popular i continuà amb la direcció de Telenotícies nit i la conducció del programa A debat de Televisió de Catalunya (TVC).

[edita] Obres

  • Nacionalisme i premsa clandestina (1939-1951) (1987) premi Xarxa el 1985.
  • Catalunya: Història d'un maniqueisme (1988) premi Avui l'any 1987
  • L'esquerra nacionalista. Diàlegs amb Heribert Barrera (1988)
  • L'Estatut: entre el desig i la realitat (1989).