[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Albert Rivera Díaz - Viquipèdia

Albert Rivera Díaz

De Viquipèdia

Albert Rivera
Albert Rivera

Albert Rivera Díaz (Barcelona 1979) és un advocat i polític català. És president de Ciutadans - Partit de la Ciutadania i va ser candidat per aquest partit a president de la Generalitat de Catalunya a les eleccions de l'1 de novembre del 2006.

[edita] Biografia

De pare català i mare andalusa, va ser campió de natació de Catalunya amb 16 anys. És llicenciat i màster en Dret per ESADE i té un postgrau en Dret Constitucional. Una vegada llicenciat, va entrar a treballar en els serveis jurídics de La Caixa, de la qual va obtenir una excedència per a poder preparar les eleccions autonòmiques de 2006.

Des de petit li va atreure l'àmbit jurídic, a partir de l'inici dels seus estudis universitaris en Dret va desenvolupar el seu interès pel món de la política. Va participar en una lliga d'equips de Debat per tota Espanya, quedant el seu equip campió el que li va permetre forjar la seva oratòria. Va ser alumne de Francesc de Carreres, catedràtic constitucionalista i impulsor de la plataforma cívica que va donar origen a Ciutadans.

Segons una informació periodística publicada el 21 de novembre de 2006, Albert Rivera va ser militant del Partido Popular (PP) a través de les seva filial juvenil Nuevas Generaciones, com a prova, es va publicar una reproducció del full d'afiliació que Rivera va firmar el setembre del 2002, avalat per dos militants. Albert Rivera afirma que va omplir aquest paper per afiliar-se com a simpatitzant (figura no contemplada als estatuts de el PP fins al 2004) per rebre informació del partit. Sigui com sigui, a l'abril de 2006 se li va tramitar la baixa de militant del PP a petició pròpia.

Precedit per:
-
President de C's
2006–actualitat
Succeït per:
continua en el càrrec


[edita] Referències

El periódico

[edita] Enllaços externs

Wikiquote A Viquidites hi ha frases fetes, frases cèlebres i proverbis relatius a Albert Rivera Díaz