[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Akihabara - Viquipèdia

Akihabara

De Viquipèdia

Icona de copyedit
Nota: L'article necessita algunes millores en el seu format:
(Cal retirar la plantilla un cop millorat l'article)
Pot necessitar retocs en; negretes, enllaços, capçaleres, imatges, categories, interwikis, ...
  • Akihabara és una zona situada en el districte de Chiyoda a Tòquio, famosa per ser la meca per a la cultura otaku i geek de Japó. La majoria dels comerços d'allí es dediquen a la venda d'electrònics, computadores, accessoris i gadgets; a més d'entreteniment audiovisual, com animi, màniga i videojocs. Tan així que és apodada "Electric Town". Destinació obligatòria per a tot amant dels videojocs, anime o manga .


[edita] Historia

En temps de l'era Edo, la zona on es troba actualment *Akihabara es trobaven diverses botigues d'armes de baixa qualitat. Aquest "Els incendis i les baralles són les flors d'Edo" també era cert en aquesta zona, i no eren infreqüents tals esdeveniments.

En 1869 (any 2 de Meiji) per causa d'un incendi de proporcions majors, tota l'àrea va ser designada com tallafocs. El següent any es va instal·lar el temple de Chinka-jinja , el qual, al ser fusionat amb el Akiba-jinja va acabar sent cridat Akihabara o Akihappara. En l'actualitat, *Akiba és una manera informal de cridar a la zona.


En 1890, quan els treballs de ferrocarril es van completar, es va batejar a l'estació amb el seu nom definitiu: "*Akihabara".


En 1951 (any 26 de *Showa) van començar a establir-se botigues i llocs sota la protecció dels rieles. Aquests comerços, venent refaccions de ràdio i electrodomèstics, a poc a poc van ser evolucionant i creixent fins a convertir-se en el paradís de tot geek.


[edita] Actualitat

Actualment Akihabara és reconeguda al voltant del món. És un dels pocs llocs a Tòquio on és comú trobar encarregats que parlin Espanyol, Xinès, Hindi, Portuguès i Anglès. L'afluència estrangera és tal que hi ha diversos establiments "Duty Free Shop"; els quals oferixen els seus productes lliures d'impost per a qualsevol que porti el seu passaport i mostri que té visat de turista.


L'entreteniment relacionat amb animi i videojocs està concentrat en aquesta zona, tals com: galeries d'artistes reconeguts, principalment de Square-Enix i Gonzo, Karaokes especialitzats en música d'anime, esdeveniments de l'aidoru de la setmana, maid i cospa cafès. Esdeveniments involucrant seiyus famosos són comuns.


Altres establiments que han guanyat terreny últimament han estat els maid cafè. En aquests, es complix la fantasia de diversos de ser servits per una dona fent cosplay de típica serventa francesa. El servei no necessàriament és culinari i pot variar des d'una tassa d'nespresso fins a un massatge de peus. Si bé la majoria no implica gens inescrupulós, es recomana precaució.


  • Akihabara és lloc ideal i destinat per als otakus.