[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Aimone de Savoia - Viquipèdia

Aimone de Savoia

De Viquipèdia

Aimone de Savoia, anomenat el Pacífic, ( Chambéry, Savoia 1291 - Montemelian 1343 ) fou el comte de Savoia entre 1329 i 1343.

[edita] Antecendents familiars

Va néixer el 1291 a la ciutat de Chambéry, capital del Comtat de Savoia, sent el seté fill del comte Amadeu V de Savoia i la seva primera esposa Sibil·la de Bresse. Era nét per línia paterna del comte Tomàs II de Savoia i Beatriu Fieschi, i per línia materna de Guiu II de Bresse i Beatriu de Montferrat.

Rebé el seu sobrenom de el Pacífic per finalitzar les disputes frontereres entre el Comtat de Savoia i el Delfinat de Viena.

[edita] Ascens al trom comtal

Rebé formació eclesiàstica però a la mort del seu germà Eduard I de Savoia, ocorreguda el 1329, fou nomenat el seu successor. La filla d'Eduard I, Joana de Savoia, s'havia casat amb el duc Joan III de Bretanya, el qual era vist com a estranger pel poble de Savoia, per la qual cosa es veié en Aimone l'ideal per continuar amb la plena autonomia del comtat.

Va continuar la lluita del seu germà contra el delfí Guigues VIII de Viena. A la mort d'aquest, ocorreguda el 1334, va signar amb el seu successor el Tractat de Chapareillan, pel qual s'estableix el riu Roine com a frontera entre ambdòs estats. Durant la Guerra dels Cent Anys va ajudar al rei Felip VI de França, combatent contra Eduard III d'Anglaterra i participant en la guerra de Flandes.

Aimone morí el 22 de juny de 1343 a la població de Montemelian, sent enterrat posteriorment a l'abadia d'Hautecombe.

[edita] Núpcies i descendents

Es casà l'1 de maig de 1330 amb Violant de Montferrat, filla de Teodor Paleòleg de Montferrat i Argentina Spinola. D'aquesta unió nasqueren:

Així mateix tingué diveros fills il·legítims.


Precedit per:
Eduard I
Comte de Savoia
13291343
Succeït per:
Amadeu VI