[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

2 de 8 - Viquipèdia

2 de 8

De Viquipèdia

Per a altres significats, vegeu «2 de 8 amb folre».

El dos de vuit o torre de vuit neta és un castell de 8 pisos d'alçada amb dues persones per pis, aquesta estructura és considerada de màxima dificultat degut a la seva fragilitat i que és un castell net, sense la pinya suplementària (folre). Es considerat el tercer castell més difícil realitzat fins ara, només superat pel 3 de 10 amb folre i manilles i el 2 de 9 amb folre, aquest darrer assolit per primer cop a la història pels Castellers de Vilafranca durant la Diada de Sant Fèlix 2005 Actualment la torre de vuit neta encara no s'ha pogut descarregar mai, fet que demostra la seva extrema dificultat.

La primera torre de vuit neta o sense folre és un castell que segons algunes referències periodístiques s'havia realitzat al segle XIX per les dues colles vallenques durant les festes de Santa Tecla del 1881 a Tarragona. El primer 2 de 8 carregat en la història recent dels castells es va poder veure per la diada de Tots Sants (1 de novembre) del 1999, a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès, per part dels Castellers de Vilafranca.

Els primers intents al d'aquest castell al s. XX els van dur a terme la Colla Joves dels Xiquets de Valls a les diades de Santa Ursula de 1987, Sant Fèlix 1994, Santa Teresa de 1996 i al XVI Concurs de castells de Tarragona.

[edita] Colles que han carregat el 2 de 8