[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Àfrica Equatorial Francesa - Viquipèdia

Àfrica Equatorial Francesa

De Viquipèdia

L'Àfrica Equatorial Francesa, AEF (en francès Afrique Équatoriale Française) fou una federació de possessions colonials franceses a l'Àfrica Central que s'estenia des del riu Congo fins al desert del Sàhara.

Fundada el 1910, la federació comprenia quatre territoris: el Gabon, el Congo Mitjà (l'actual República del Congo), l'Ubangui-Chari (avui la República Centreafricana) i el Txad; aquest darrer n'esdevingué una entitat separada a partir del 1920. El governador general residia a Brazzaville.

Durant la Segona Guerra Mundial la federació restà fidel a les forces franceses lliures del general De Gaulle i esdevingué el centre de les seves activitats a l'Àfrica.

Sota la IV República Francesa (1946-1958), la federació va estar representada al parlament francès. Quan els territoris votaren en referèndum, al setembre de 1958, convertir-se en autonomies dins de la Comunitat francesa, la federació fou dissolta.

El 1959, les noves repúbliques formaren una associació interina anomenada Unió de Repúbliques de l'Àfrica Central, abans d'assolir la independència completa a l'agost de 1960.