[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Zatch Bell - Viquipèdia

Zatch Bell

De Viquipèdia

Zatch Bell!, conegut al Japó com Konjiki no Gash Bell (金色のガッシュベル!!) és el títol d'una sèrie manga i anime creada per Makoto Raiku i publicada des del 2001 a la revista Shonen Sunday. L'adaptació a l'anime és a càrrec de la Toei Animation. La sèrie es diu així pel principal protagonista, en Zatch Bell (Gash Bell en japonès), que ve a la Terra des del món dels mamodos (dimonis) per lliurar la batalla on es decidirà el rei del seu món. Aquesta batalla es produeix una vegada cada 1000 anys. Al principi, en Zatch Bell era molt dèbil i tothom volia lluitar contra ell, però a poc a poc i amb la companyia d'en Kiyomaro (el guardià del seu llibre) va fent-se més i més fort.

Taula de continguts

[edita] Argument

Advertiment: A continuació, pot haver-hi informació detallada sobre l'argument. Més informació.

En Kiyomaro Takamine és un noi de 14 anys que viu amb la seva mare al Japó mentre el seu pare viu a Anglaterra com un professor d'universitat i geòleg. Un dia, el pare d'en Kiyomaro es troba en Zatch inconscient en un bosc desconegut d'Anglaterra. Quan en Zatch es desperta, és amb el pare del Kiyomaro, que l'envia al Japó, a casa d'en Kiyomaro, amb la missió que en Kiyomaro torni a l'institut i que faci amics. En Zatch arriba nu a l'habitació d'en Kiyomaro, a sobre d'una àguila, i per la finestra. Ell es queda bastant sorprès i més tard, al enfadar-se, en Zatch treu una descàrrega elèctrica de la boca (el primer conjur, "Zaker"). En Kiyomaro és un estudiant brillant, però tots els companys de la classe tenen enveja de la seva intel·ligència i no volen ser amics seus. En Zatch no deixa de seguir en Kiyomaro fins que l'enganya dient-li que hi ha un abusador a la terrasa de l'institut, però resulta que si que n'hi ha un, que molesta la Suzume, una noia de la seva classe. En Zatch s'hi enfronta per defensar-la. Ferit i tot, però, no para de dir a l'abusador que en Kiyomaro vindrà a ajudar-lo. Mentrestant, en Kiyomaro resta amagat darrere la porta de la terrassa mentre es pregunta per què en Zatch no s'adona que l'ha enganyat. Al final, en Kiyomaro surt armat de valor i s'enfronta amb l'abusador. En Kiyomaro, després de vèncer l'abusador, en surt molt mal parat (més que en Zatch), però acaba descobrint uns quants secrets sobre el llibre i aprèn a utilitzar el primer conjur. A partir d'aquí, comencen les aventures d'en Zatch i en Kiyomaro, en què hauran d'aprendre nous conjurs i vèncer desenes de mamodos.

[edita] Mamodos, guardians del llibre i colors del llibre

  • Zatch Bell i Kiyomaro Takamine - llibre vermell (als últims 2 capítols de la sèrie és daurat)
  • Tia i Megumi Ōumi - llibre vermell clar
  • Kanchome i Parco Folgore - llibre groc
  • Kid i Dr. Enigma (Dr. Riddles en anglès) - llibre gris
  • Wonrei i Li-en - llibre lila
  • Zeno i Dufort - llibre blanc
  • Brago i Sherry - llibre negre
  • Bari i Gustav - llibre blau fosc
  • Nya i Shion - llibre rosa
  • Sofis (Milordo-Z) i Koko - llibre violeta
  • Ponygon i Kafk Sumbean - llibre ataronjat
  • Kolulu i Lori - llibre rosa clar
  • Rops i Apolo - llibre blau cel
  • Hyde i Eido - llibre blau turquesa
  • Penny i Uri - llibre taronja clar
  • Byonko i Alvin - llibre verd
  • Reycom i Hosokawa - llibre blau marí
  • Robnos i Ruku - llibre blau gel
  • Fein i Sebé - llibre lila fosc
  • Yopopo i Jem - llibre verd clar fulla
  • Ryō i Banikis Gigo - llibre daurat clar

[edita] Personatges Principals

  • Zatch Bell (ガッシュ・ベル Gasshu Beru) - El personatge principal i el mamodo d'en Kiyomaro. Els seus conjurs estan basats en l'electricitat que respon amb les seves emocions. Quan el van trobar li havien esborrat la memòria i no sabia d'on venia, ni d'on era, només es recordava del seu nom. El seu menjar preferit és la tonyina de cua groga.
  • Kiyomaro Takamine (高嶺清麿 Takamine Kiyomaro) - És un estudiant d'institut molt intel·ligent que és l'amo del llibre d'en Zatch i el seu amic. En un principi, els dos no es portaven molt bé perquè en Kiyomaro no l'aguantava gaire. Abans d'allò, en Kiyomaro tenia molt pocs amics i la gent de l'institut no el suportaven. Però quan el seu pare va enviar en Zatch, les coses començaven a canviar.
  • Suzume "Suzy" Mizuno (水野鈴芽 Mizuno Suzume) - Una noia molt sapastre que esta secretament enamorada d'en Kiyomaro. Li agrada dibuixar cares a les fruites per demostrar els seus sentiments i sol usar les taronges. Es posa molt gelosa quan sent que en Kiyomaro esta amb altres noies, com la Megumi Oumi.
  • Vulcan 300 (バルカン300) / Volcan 300 - El millor amic d'en Zatch. Es fa dir que és un robot que pot treure uns 300 míssils aeris, però es veu que va ser creat en cinc minuts amb una capsa de butxaca i palets xinesos. Va ser fet per en Kiyomaro per a entretenir en Zatch. Es va haver de fer moltes vegades per la seva pèssima construcció, i quan un Vulcan es fa malbé, en Zatch els hi fa tombes.
  • Sherry Bellmont (シェリー・ベルモンド Sherī Berumondo) - Una noia amb un passat molt dur que intenta trobar una manera de derrotar el mamodo Sofis, que ha rentat el cervell de la seva millor amiga, Koko. El seu mamodo és en Brago. No és gaire amistosa per la seva manera de ser.
  • Brago (ブラゴ Burago) - Per ara, és el mamodo mes fort. Utilitza poders gravitatoris i no li agrada tenir una companya, i encara menys una noia fluixa, que llegeixi els seus conjurs. Sol expressar fàstic per haver-se d'ajuntar-se amb un companya humana. És tan fort que no necessita cap conjur per atacar.
  • Parco Folgore (パルコ・フォルゴレ Paruko Forugore) - És un superstar italià ros, que té un mamodo anomenat Kánchome. En la versió original, és un pervertit que li agrada firmar als pits de les dones; a l'americana, però, és només un conquistador. Li agrada fer-se dir "L'invencible Folgore".
  • Kánchome (キャンチョメ Kyanchome) - El mamodo d'en Folgore, que és més dèbil que en Zatch, però només perquè els seus conjurs estan basats en la transformació. Te cara d'ànec i sembla un nadó gran. És molt ploramiques. És molt lleial al Folgore i no para de cantar les seves cançons. Té una butxaca amb molts tipus de caramels.
  • Tia (ティオ Tio) - Una mamodo noia que solia molestar en Zatch, però ara són amics. Al principi creia que els mamodos no podien tindre's confiança els uns als altres, però gràcies a en Zatch va obrir els ulls i va creure que el que havia pensat abans era diferent. És molt forta i se sol posar molt nerviosa quan la seva Megumi ha de fer molts concerts.
  • Megumi Oumi (大海 恵 Ōumi Megumi) - Una adolescent ídol japonesa que és molt amiga d'en Zatch i en Kiyomaro. El seu mamodo és la Tia.

[edita] conjurs del mamodos

  • Zatch

·zaker: llança una descàrrega elèctrica per la boca. (atac)

·Rashield: crea un escut de llamp que rebota els atacs. (defensa)

·Jikerdor: escup una bola magnètica que converteix l'enemic en un poderós imant. (ajuda)

·Baoh Zakeruga: convoca un drac elèctric gegant que ho arrasa tot. (atac)

·Zakeruga: dispara una versió dels zaker més poderosa, precisa i veloç que l'anterior. (atac)

·Rauzaruk: li apareix al seu voltant un aura iris que augmenta molt els seus atributs físics com la seva velocitat, força i resistencia. (reforç/transformació)

·Barudo Forusu: invoca un fènix de llamps amb l'ajuda dels seus amics. (atac que només surt a la pelicula)

·Zaguruzamu: crea una esfera de llamps que electritza el que toca i potencia atacs elèctrics. (ajuda)

·Ganreiz Zaker: multiples trets de zaker. (atac que només surt al manga)

·Teozaker: un zaker en la seva versió més poderosa. (atac que només surt al manga)

·Baokurou Disgurugu: convoca una poderosa mà de drac electrica. (atac/defensa que només surt al manga)

·Maazu Jikerudo: un atac semblant al jikerdor però más gran, que absorveix atacs y electritza amb el contacte. (atac/defensa que nomes surt al manga)

  • Tia

·Seoshi: fa apareixer un escut-cúpula de 360º (defensa)

·Saisu: llença una fulla tallant d'energia (atac)

·Ma Seshield: crea un escut esferic massís (atac)

·Giga La Shield: atrapa als enemics dins duna cúpula que els hi rebota els atacas des de dins (defensa/atac)

·Saifogio: crea una espasa en l'aire que cura a qui es clava (ajuda)

·Chaajiru Saifodon: crea una espasa, com el saifodon, pero és ofensiva i reacciona amb la seva ràbia (atac)

·Chaajiru Seshield: el més poderos escut de la Tia, també reacciona amb les emocions, com el Chaajiru Saifodon, pero aquest reacciona amb la determinació de la tia per protegir els seus amics (defensa)


  • Kanchome

·Poruk: té la capaçitat de convertirse en qualsevol objecte. (transformació)

·Koporuk: redueix la seva mida al d'un pésol (transformació)

·Dika Poruk: crea una ilusió de si mateix de mida gegant (transformació)

·Dima Buruk: apareixen set Kanchomes, tots amb una força abrumadora (reforç/transformació)

·Fô Supuporuk: fa esvair-se un atac enemic per mitjá del guardiá del llibre de l'altre mamodo (defensa/ajuda)

·Miriararu Poruk: crea l'ilusió de que ha copiat el atac enemic i força la ment de l'altre portador de llibre a pensar que és real i que afecta de veritat (ilusió/atac)

·Shin Poruk: dona la capacitat a en Kanchome de controlar la realitat i transformarse en qualsevol cosa desitjada forçant la ment de l'enemic per mitjà d'ilusións (transformació/ilusió/ajuda)


  • Ponygon

·Shudoruk: s'envolta en una armadura i creix una mica. (transformació)

·Go Shudoruk: l'armadura és reforçada i creix fins arribar a la mida d'un ase o un cavall petit (transformació).

·Dioemuru Shudoruk: li apareix una densa armadura daurada i creix fins a la mida d'un cavall real. Pot manipular la flama. (transformació


  • Kid

·Zegar: un láser que li surt de la boca (atac)

·Zerusen: dispara els seus punys com si es tractessin de dues bales (atac)

·Zeburuk: pot dividir-se en dos, evitant un atac (ajuda)

·Zegaruga: una versió més poderosa del Zegar (atac)

·Am Zegar: converteix el seu puny en un garrot metàl·lic (reforç/atac) Am Zegar

·Koburuk: allibera unes petites rèpliques seves molt fortes (atac)

·Ganz Zegar: dispara múltiples esferes energètiques (atac)

·Raja Zerusen: versió gegant i molt més poderosa del Zerusen (atac)

·Gigano Zegar: versió gegantina del Zegar amb molt més poder (atac)

·Mikorô Ma Zegaruga: una deessa mecànica creada a partir de la determinació d'en Kido (atac)


  • Wonrei

·Go Boren: el seu puny és reforçat per una aura d'energia (reforç)

·Rerudo: un escut amb aspecte de mirall (defensa)

·Redoruk: reforça la seva cama de manera que es torna tan dura com la roca (reforç)

·Ganz Boren: una serie de cops reforçats amb Go Boren (Atac)

·Go Redoruk: una versió de Redoruk que enforteix les seves patades (reforç/atac)

·Gar Redoruk: colpeja una patada mentres gira com una taladradora (atac)

·Raoh Diboren: invoca un poderós tigre d'energia desde el seu puny (atac)


·Gafou Diboren: aixafa l'enemic amb una urpa de tigre gigantesca (atac)

·Go Rerudo: crea una versió més solida de Rerudo (defensa)

·Dio Redoruk: versió més poderosa de l'encanteri Go Redoruk (reforç/defensa)

·Roufou Diboren: una urpa de tigre enorme apareix i raja l'enemic (atac)

·Goraioh Diboren: invoca una versió encara més poderosa del Raoh Diboren (atac)


  • Brago

·Reis: llança una bala de flames morades (atac)

·Gravirei: controla el pes de la gravetat en un lloc determinat (atac/paralització)

·Giganoreis: dispara una enorme mole de flames morades (atac)

·Ion Gravirei: un destructiva força de gravetat aixafa qualsevol cosa sota seu (atac)

·Bidom Gravirei: versió del Ion Gravirei més poderosa (atac)

·Rior Reis: un doble tret encargolat de reis (atac)

·Oruga Reis: es crea una espiral d'energia de gran poder (atac)

·Dioga Gravidon: una esfera gegant d'energia multicolor d'un poder apabullant (atac)

·Baberuga Gravidon: una pressió máxima de la gravetat que aixafa i desintegra tot el que estigui sota seu (atac)

·Diborudo Jii Gravidon: una versió més concentrada/poderosa de Dioga Gravidon (atac)

·Nyuuborutsu Ma Gravidon: rodeja al enemic amb una esfera de gravetat que atrau objectes desde totes direccions atretes per la força de gravetat de l'afectat per l'encanteri (atac)


  • Zeno

·Zaker: dispara un llámpec gegant (atac)

·Zakeruga: versió del Zaker més precisa i potent (atac)

·Teozaker: descárrega electrica similar al Zaker (defensa)

·Jauro Uruzakeruga: crea un cercle d'energia que dispara trets de zakeruga (atac)

·Barugirudo Zakeruga: una descarrega electrica fulminant (atac)

·Sorudo Zakeruga: crea una espasa d'electricitat (atac)

·Ganreiz Zaker: dispara multiples trets consecutius de Zaker (atac)

·Redo Dirazu Zakeruga: invoca una serra circular d'energia (atac)

·Raja Zaker: un camp elèctric emergeix del sòl (atac)

·Jigadirasu Uruzakeruga: invoca una deessa elèctrica que descarrega un llampec del seu ventre (atac)



[edita] Enllaços externs