[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Yoda - Viquipèdia

Yoda

De Viquipèdia

En Yoda és un personatge fictici de l'univers de La Guerra de les Galàxies . És un dels mes grans Jedi de tota la història.

Advertiment: A continuació, pot haver-hi informació detallada sobre l'argument. Més informació.


En Yoda amida 0,66 metres. A part de ser un dels millors Mestres Jedi, és membre del consell Jedi, és un dels millors coneixedors de la Força. Va ser el mestre del Comte Dooku, Mace Windu, Ki-Adi Mundi i Luke Skywalker.

[edita] Història

Va servir com a cap del Consell Jedi per diverses dècades, les últimes abans de la caiguda de la República Galàctica al costat de Mace Windu. Yoda servia com a tutor d'iniciats Jedi, que encara no tenien un mestre personal. A l'inici de les Guerres Clon, va tenir sota la seva tutela el Clan de l'Ós (Bear Clan), que estava compost per Ashla, Chian, Jempa i altres nens mes. Va lluitar a Geonosis i temps després va ser assignat com a protector del planeta Kashyyyk, on va haver de repel·lir les forces dels Separatistes (Confederacy). Durant la massacre dels jedi, s'escapà a Dagobah.

Va morir havent viscut més de 900 anys.

Yoda parla canviant l'estructura lògica de les frases, traslladant el verb al final de les mateixes. En tipologia lingüística, l'estructura de les seves frases és Objecte-Subjecte-Verb. Això ha donat lloc a moltes paròdies. Si ho analitzem més detingudament, existeix certa similitud en l'organització gramàtica del Japonès i la forma en la que parla en Yoda. És molt característic el verb al final de tota oració, amb el subjecte al començament, després el temps, lloc i acció.

És molt possible que en George Lucas (a causa de la seva gran atracció a la cultura del Japó), hagi dissenyat aquesta forma de parlar molt particular de Yoda a partir d'aquest idioma ja existent.

[edita] Cites d'en Yoda

  • "Fes-ho o no ho facis, intentar-ho no existeix."
  • "Quan totes les eleccions semblin equivocades, escull la contenció."
  • "La mida no importa."
  • "Si cap error has comès, però perdent estàs.... diferent joc hauràs de jugar."
  • "Hi ha preguntas per les que la resposta mai es pot tenir. Només la resposta podem ser."

[edita] Yoda en la vida real

La veu original d'en Yoda és de Frank Oz. En la trilogia original de la Guerra de les Galàxies era un ninot. En la segona trilogia, Yoda és amb freqüència un personatge animat digitalment.

13.html#3 Article by Benjamin Urrutia: Interview with Master Yoda."