[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

WYSIWYG - Viquipèdia

WYSIWYG

De Viquipèdia

WYSIWYG és l'acrònim de la frase anglesa "What You See Is What You Get" (el que veus és el que obtens). En l'àmbit de la programació i el disseny es refereix a la tecnologia informàtica que permet que el que es veu durant l'edició o programació es correspongui més o menys acuradament amb el resultat final (imprès o en pantalla).

Els processadors de textos, actualment, utilitzen aquesta tecnologia, i són minoritaris els que no; en el cas dels editors d'HTML, els programes s'ocupen d'escriure el codi, i l'usuari només ha d'editar una pàgina semblant a la d'un editor de text. Una altra filosofia semblant és WYSIWYM: What You See Is What You Mean, utilitzada en els processadors de text de l'estil de LaTeX, com per exemple LyX.

[edita] Programes

Alguns exemples de programes són: Dreamweaver, NVU, Amaya, Microsoft Frontpage, Writer, Microsoft Word, les versions de Composer de Netscape i Mozilla.

[edita] Vegeu també


Aquest article sobre informàtica és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant-ne la qualitat, traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.