[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

World of Warcraft - Viquipèdia

World of Warcraft

De Viquipèdia

World of Warcraft
Imatge:Capsa WoW.jpg
Desenvolupat per Blizzard Entertainment
Publicat per Blizzard Entertainment
Dissenyat per Rob Pardo, Jeff Kaplan i Tom Chilton
Llançament
EUA / Canadà 23 de novembre del 2004
EU i Països Catalans 11 de febrer del 2005

Gènere/s Rol
Mode/s Multijugador
Plataforma/es Microsoft Windows, Mac OS X
Format CD-ROM
Dispositius d'entrada Teclat, ratolí

World of Warcraft, també abreujat com a WoW, és un videojoc de rol jugat de forma massiva en línia desenvolupat per Blizzard Entertainment disponible per als sistemes operatius Windows i Mac OS X.

Està basat en el món de ficció i la història de Warcraft on s'adopta el paper d'un personatge virtual que interactua amb altres personatges i desenvolupa situacions en un ambient fantàstic.

Consta de dues expansions oficials, una anomenada World of Warcraft: The Burning Crusade, i l'altra World of Warcraft: Wrath of the Lich King.

L'acceptació del joc ha estat enorme. De fet, Blizzard Entertainment va anunciar que en els primers dies de gener de 2007 existien més de 8 milions de jugadors registrats a tot el món.

Taula de continguts

[edita] Sinopsi

La història comença 4 anys després de Warcraft III. S'ha canviat el gènere de la estratègia en temps real per l'enfocat a adoptar un rol, i tenim novament dos bàndols clarament diferenciats, l'Aliança i l'Horda. Cada un d'aquests bàndols està compost per quatre races (cinc amb l'expansió) entre les quals pot elegir el jugador.

[edita] Races

  • L'Aliança:
    • Humans. Són els típics éssers humans, i malgrat que s'elegeixen de totes les classes el més comú és ser Paladí o Sacerdot. Són de paràmetres equilibrats. Viuen a la ciutat de Stormwind (Ventormenta) controlada pel rei nen Arthur.
    • Nans. Són més baixos i més grassos que els humans i sempre tenen barba (menys les dones). Manquen d'especial agilitat però el compensen amb robustesa i vitalitat superiors a la mitjana. Solen ser comuns els Caçadors o els Guerrers. Viuen a la capital muntanyosa de Ironforge(Forjaz).
    • Gnoms. Són els més baixos i al seu torn els que més intel·ligència tenen, i per això són coneguts a tota la terra d'Azeroth pels seus disparatats invents. Viuen conjuntament amb els seus parents, els Nans, ja que la seva ciutat natal, Gnomeregan, va ser envaïda. Solen elegir-se Mags, Bruixots i Bergants.
    • Elfs Nocturns. Tenen vitalitat alta i força intel·ligència. Són molt alts i de color violeta. Molt comuns els Caçadors i els Druides. Viuen a Darnasus
    • Draeneis (Només amb l'expansió). Descendents de la raça Eredar (antics dimonis que habitaven al planeta Draenor les restes dels quals ara es coneixen com Terrellande). Gran part de la raça Eredar va ser corrompuda, aquells que es van salvar són els actuals Draeneis. Els Naaru, éssers fets de llum van ajudar els Draenei en el seu exili a causa de la persecució que van sofrir durant anys. És la raça amb major portent físic de l'Aliança, són de color blau i violeta. Abunden Paladins i Xamans. Viuen a la nau Exodar.
  • L'Horda:
    • Orcs. Dotats de molta força i mitjana vitalitat, aquestes criatures verdoses són comunament elegides com a Guerrers i en ocasions Chamanes. Viuen a Orgrimar.
    • Trols. Adoptats pels orcs després que van ser expulsats de les seves terres per les altres tribus Trol, aquests éssers alts però encorbats i amb uns enormes ullals a la boca tenen molta agilitat. Molts són Xamans i Caçadors.
    • No-Morts. Es fan cridar a si mateixos els renegats. Liderats per Sylvanas Windrunner van aconseguir despertar del domini que el corrupte El rei Lich exercia sobre les seves ments. La seva unió amb l'Horda és una aliança de conveniència, ja que l'Aliança els continua considerant part de la Plaga i l'Horda és l'única facció que els ofereix ajuda. Hi ha moltíssims Bergants i Bruixots No-Morts. Viuen sota les ruïnes de Lordaeron a Undercity.
    • Taurens. No només són braus que caminen a dues potes sinó són una raça de gran poder descendents de la raça taurina. La seva vitalitat és enorme i la seva força també. Solen ser Xamans, Druides i Guerrers. Viu a Thunder bluff(Cima del Tro).
    • Elfs de Sang (Només amb l'expansió). Descendents dels Alts Elfs, es fan cridar a si mateixos els Elfs de Sang, en honor a les seves camarades caigudes. La seva terra natal, Quel'Thalas va ser arrasada per l'exèrcit de no-morts liderat per Arthas amb la intenció d'arribar al pou del Sol,la font de màgia de la qual els elfs calmaven la seva set de màgia, i així poder ressuscitar al nigromant Kel'Thuzad. Ràpidament els elfs, liderats per Kael'Thas van buscar empara en l'Aliança, però a causa dels continus abusos que els humans exercien sobre els elfs, aquests van tardar poc a deixar l'Aliança per unir-se a Illidan Stormrage, que li prometi una font de màgia il·limitada que calmaria la seva set per sempre, així que desesperadament, encara sabent el poc fiable que era aquest, van acceptar, encegats per la seva insaciable addicció a la màgia, a canvi de la seva eterna fidelitat. La gran majoria dels Elfs Sanguinaris són Paladins i mags.

[edita] Classes

  • Guerrer

Els guerrers són la classe centrada al cos a cos. Aquests personatges són més durs que una pedra i mestres de les armes i la tàctica.

Disponible per a: Totes les Races excepte Elfs Sanguinaris. Tipus: Combat cos a cos. Gran força i resistencia. Armadures Disponibles: Tela, Cuir, Malla, Plaques (nivell 40), Escuts. Armes Disponibles: Totes (excepte Vares)

  • Caçador

Azeroth és la llar d'una àmplia varietat de bèsties, algunes són amigables, d'altres són ferotges i agressives, però totes tenen una cosa en comú. Cada criatura comparteix una connexió especial amb els Caçadors, que rastregen, domestiquen i maten tot tipus de bèsties i criatures que viuen en estat salvatge.

Disponible per a: Elfs nocturns, Nans, Draeneis, Orcs, Tauren, Trols, Elfs Sanguinaris. Tipus: Combat a distancia y amb la mascota. Armadures Disponibles: Tela, Cuir, Malla (nivell 40). Armes Disponibles: Destrals, Dagues, Pistoles, Arcs, Ballestes, Armes de puny, Llances, Pals, Espases, Armes llancívoles, Destrals de dues mans, Espases de dues mans.

  • Bergant

Entrenats en desaparèixer de la vista, els bergants d'Azeroth actuen més còmodes en un segon pla. Canviant els esdeveniments al seu favor, colpejant sol quan l'avantatge és gran: aquí és on els bergants brillen amb llum pròpia. Amb els seus trucs, habilitats físiques, i mestria en l'ocultació i la disfressa.

Disponible per a: Gnoms, Humans, Nans, Elfs nocturns, Orcs, No-Morts, Trols, Elfs Sanguinaris. Tipus: Combat cos a cos. Gran agilitat. Armadures disponibles: Tela, Cuir. Armes disponibles: Maces d'una mà, Espases d'una mà, Armes de puny, Dagues, Armes llancívoles, Ballestes, Escopetes, Arcs

  • Paladí

Seguidors de la Llum Sagrada i defensors de l'Aliança, lluiten contra l'avenç dels Renegats, al sud de les Terres Devastades, mantenint incessantment la seva vigília contra les forces demoníaques. Brandint els seus poderosos martells i la força de la Llum, aquests guerrers sagrats dirigeixen les forces a la batalla, mentre es llancen al combat allà on la lluita és més acarnissada.

Disponible per a: Humans, Nans, Draeneis, Elfs de Sang. Tipus: Combat cos a cos combinat amb magia curativa. Armadures Disponibles: Tela, Cuir, Malla, Plaques (nivell 40), Escuts. Armes Disponibles: Maces d'una i dues mans, Espases d'una i dues mans, Destrals de dues mans, Llances

  • Druida

Els druides són els guardins del món. Després de la derrota d'Archimonde, els druides han decidit continuar desperts i ajudar a reconstruir les terres devastades.

Disponible per a: Elfs Nocturns, Tauren. Tipus: Combat cos a cos mitjançant canvis d'aspecte (ós i pantera) combinat amb magia curativa. Armadures Disponibles: Tela, Cuir. Armes Disponibles: Bastons, Maces, Dagues, Armes de mà

  • Mag

Els Mags al seu dia van centrar els seus poders en la magocràcia de Dalaràn. Després de la destrucció d'aquest regne per part de la Legió Ardent, les arts arcanes es van dispersar per tots els llocs remots del món.

Disponible per a: Humans, Gnoms, Draeneis, No morts, Trolls, Elfos Sanguinaris. Tipus: Combat a distancia mitjançant màgia primària (foc i gel). Armadures Disponibles: Tela. Armes Disponibles: Bastons, Vares, Dagues, Espases

  • Xaman

Els Xamans són els líders espirituals de les seves tribus i clans. Es comuniquen amb els esperits, tenen visions del futur i guien la seva gent a través de les obscuritats del temps.

Disponible per a: Orcs, Tauren, Trols, Draenians. Tipus: Combat cos a cos combinat amb magia curativa i totems. Armadures Disponibles: Tela, Cuir, Maia (nivell 40), Escuts. Armes Disponibles: Maces d'una i dues mans, Bastons, Destrals a una o dues mans, Dagues

  • Sacerdot

Els Sacerdot coneixen les diferents fes al llarg dels dispars territoris de World of Warcraft. A Kalimdor, les Sacerdotesses Elfs Nocturnes adoren la deessa de la lluna Elune, mentre els Sacerdots Nans a Khaz Modan transmeten el seu missatge sobre la Llum a tot el món. A les ruïnes de Lordaeron, els Sacerdots No-morts dels Renegats, tenen la seva fe distorsionada i corrompuda per les seves existències torturades, estenent una fosca interpretació de la Llum Sagrada.

Disponible per a: Humans, Nans, Elfs nocturns, Draeneis, No-morts, Trols, Elfs Sanguinaris. Tipus: Magia curativa principalment. Armadures disponibles: Tela. Armes disponibles: Maces d'una mà, Dagues, Bastons, Vares

  • Bruixot

Els Bruixots són mags que han explorat amb massa profunditat les arrels del poder demoníac. Consumits per una ànsia de coneixement fosc, s'han abocat a les màgies caòtiques del món. Aquesta classe en els gnoms és la més temuda per la majoria dels jugadors.

Disponible per a: Gnoms, Humans, Orcs, No-Morts, Elfs Sanguinaris. Tipus: Combat a distancia mitjançant poders obscurs i invocacions. Armadura Disponible: Tela. Armes Disponibles: Dagues, Vares, Bastons, Espases

[edita] Altres jocs de rol en línia

[edita] Enllaços externs