[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Willem Schouten - Viquipèdia

Willem Schouten

De Viquipèdia

Willem Schouten
Willem Schouten

Willem Cornelisz Schouten (1567 - 1625) era un navegant holandès natural de la ciutat de Hoorn. Junt amb Jacob Le Maire va fer un viatge d'exploració del Pacífic descobrint el Cap d'Hornos. Les illes Schouten, al nord de Nova Irlanda, Papua Nova Guinea, porten el nom en honor seu.

Willem Schouten era un expert navegant que ja havia fet tres viatges a càrrec de la Companyia Neerlandesa de les Índies Orientals. Es va unir a la Companyia Australiana, organitzada a Hoorn, com a capità de l'Eendracht en l'expedició de Jacob Le Maire. El seu germà, Jan Schouten, era el capità del Hoorn que es va cremar just abans de doblar el cap d'Hornos, i poc després Jan va morir d'escorbut.

Van creuar el Pacífic descobrint, entre altres illes, les illes Hoorn (Futuna i Alofi a Wallis i Futuna), nom de la seva ciutat natal. Va convèncer a Le Maire de seguir la ruta pel nord de Nova Guinea, altrament haguessin anat al perillós Mar de Corall al nord d'Austràlia.

El vaixell va ser confiscat per haver trencat el monopoli de la Companyia de les Índies Orientals, i Schouten va ser enviat a Amsterdam. Immediatament va publicar el relat del viatge, el 1618, amb gran èxit popular i múltiples reedicions i traduccions.

En un cinquè viatge va morir, el 1625, a Antongil (Madagascar).

[edita] Vegeu també

[edita] Enllaços externs