[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Walter Kohn - Viquipèdia

Walter Kohn

De Viquipèdia

Premi Nobel
Premi Nobel de Química
(1998)

Walter Kohn ( Viena, Àustria 1923 ) és un físic nord-americà, d'origen austríac, guardonat amb el Premi Nobel de Química l'any 1998.

[edita] Biografia

Va néixer el 9 de març de 1923 a la ciutat de Viena. Va estudiar matemàtiques i física a la Universitat de Toronto, on es graduà el 1945. Posteriorment realitzà el seu doctorat en física a la Universitat de Harvard l'any 1948 sota la supervisió de Julian Schwinger. Entre 1950 i 1960 fou professor de la Universitat Carnegie Mellon, traslladant-se després a la Universitat de San Diego, on hi va romandre fins el 1979. Aquell any acceptà el càrrec de Director de l'Institut de Física Teòrica a Santa Bàrbara, esdevenint el 1984 professor a la mateixa universitat de Santa Bàrbara.

L'any 1957 aconseguí la ciutadania nord-americana.

[edita] Recerca científica

Durant la seva estada a la Universitat Carnegie Mellon va realitzar recerques en la física dels semiconductors, matèria que posteriorment canvià per la recerca de les característiques electròniques de diversos materials. Particularment va ocupar un paper essencial en el desenvolupament de la Teoria del funcional de la densitat, que va permetre incorporar efectes de la mecànica quàntica a la densitat electrònica. Aquesta simplificació del còmput conduïda a moltes penetracions i es va convertir en una eina essencial per a l'estructura electrònica dels materials, atòmica i molecular.

L'any 1998 fou guardonat amb la meitat del Premi Nobel de Química pel desenvolupament de la teoria funcional de la densitat. L'altre meitat del premi recaigué en John A. Pople pel desenvolupament de mètodes teòrics per mitjà dels quals es poden investigar les propietats de les molècules en procesos químics.

[edita] Enllaços externs