[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Walter Houser Brattain - Viquipèdia

Walter Houser Brattain

De Viquipèdia

Premi Nobel
Premi Nobel de Física
(1956)
Walter Houser Brattain
Walter Houser Brattain

Walter Houser Brattain ( Xiamen, Xina 1902 - Seattle, EUA 1987 ) fou un físic nord-americà guardonat amb el Premi Nobel de Física l'any 1956.

[edita] Biografia

Va néixer el 10 de febrer de 1902 a la ciutat de Xiamen, situada a la província xinesa de Fujian. Va estudiar al Whitman College de Walla Walla, ciutat situada a l'estat nord-americà de Washington, llicenciant-se en física i matemàtiques l'any 1924.

Morí el 13 de setembre de 1987 a la ciutat nord-americana de Seattle.

[edita] Recerca científica

Després de treballar com a físic en la divisió de ràdio de l'Institut Nacional de Models i Tecnologia, el 1929 es va incorporar als Laboratoris Bell. El seu principal camp d'investigació va ser l'estudi de les propietats de les superfícies dels sòlids, i en particular el de l'estructura atòmica d'un material a nivell superficial, la qual difereix de la de l'interior. Al costat dels físics nord-americans William Shockley, director del projecte, i John Bardeen van inventar un petit dispositiu electrònic anomenat transistor. Es va anunciar per primera vegada el 1948 i es va acabar el 4 de juliol de 1951, emprant-se comercialment en ràdios portàtils, audiòfons i altres aparells.

L'any 1956 fou guardonat amb el Premi Nobel de Física, juntament amb Shocley i Bardeen, per la seva recerca en semiconductors i pel descobriment de l'efecte transistor.

[edita] Enllaços externs