[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Voyager 2 - Viquipèdia

Voyager 2

De Viquipèdia

Llançament de la Voyager 2
Llançament de la Voyager 2

La Voyager 2 és una sonda espacial no tripulada de la NASA llançada el 20 d'agost de 1977 amb l'objectiu d'explorar els planetes del sistema solar exterior i els seus respectius sistemes de satèl·lits. És idèntica a la seva sonda germana, la Voyager 1 i actualment segueix en funcionament.

[edita] La missió

La Voyager 2 va ser llançada el 20 d'agost de 1977 des de Cap Canyaveral, en un coet llançador Titan IIIE-Centaur. A diferència de la seva companya, llançada 16 dies després, la Voyager 2 va adoptar una trajectòria diferent en la seva trobada amb Saturn, sacrificant la proximitat a Tità, però adoptant un major impuls gravitatori en el seu viatge cap a Urà i Neptú. La sonda arribà a la seva major proximitat amb aquests planetes en els anys 1986 i 1989, respectivament.

A pesar que molts dels seus accessoris es troben fora de servei, encara continua inspeccionant els límits del Sistema Solar. A la velocitat de 53280 km/h trigarà uns 193.000 anys a arribar a l'estrella Ross 248 de la qual passarà a una distància de 1,7 anys llum.

     Programa Voyager     
Voyager

Voyager 1   |   Voyager 2