[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Visayas - Viquipèdia

Visayas

De Viquipèdia

Mapa de les Filipines amb la situació de Luzon, les Visayas i Mindanao
Mapa de les Filipines amb la situació de Luzon, les Visayas i Mindanao

Les Visayas són un dels tres grups d'illes de les Filipines, juntament amb Luzon i Mindanao. El grup de les Visayas està format per diverses illes i conforma la part central de l'arxipèlag filipí. Es diu que el nom espanyol de Visayas, conservat així mateix en anglès (que en cebuano i waray-waray es diu Kabisay-an i en tagàlog Kabisayaan), prové de l'antic imperi Srivijaya, originari de l'illa de Sumatra, que va governar la regió entre els segles XII i XIII. Les illes principals són, d'oest a est:

Segons una llei del Parlament del 2005, la província insular de Palawan, la més occidental de l'estat filipí, que solia estar adscrita al grup de Luzon, actualment depèn administrativament de la Regió VI o de les Visayas Occidentals; de moment, però, el canvi encara no s'ha portat a la pràctica.

[edita] Regions i províncies

Administrativament, les Visayas es divideixen en 3 regions, alhora subdividides en 16 províncies (17 comptant-hi Palawan).

  • Visayas Occidentals o Regió VI. Comprèn les illes de Palawan i Panay i la meitat occidental de la de Negros. Inclou les províncies d'Aklan, Antique, Capiz, Guimaras, Iloilo, Negros Occidental i Palawan.
  • Visayas Centrals o Regió VII. Comprèn les illes de Cebú i Bohol i la meitat oriental de la de Negros. Inclou les províncies de Bohol, Cebú, Negros Oriental i Siquijor.
  • Visayas Orientals o Regió VIII. Comprèn les illes de Leyte i Samar. Inclou les províncies de Biliran, Leyte, Leyte Meridional, Samar, Samar Oriental i Samar Septentrional.