[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Vil·la romana del Casale - Viquipèdia

Vil·la romana del Casale

De Viquipèdia

Maximià
Maximià

La Villa romana del Casale és una vila romana situada prop de la vila Piazza Armerina, a la província d'Enna, al sud de Sicília.

Va ser probablement construïda a finals del segle III per Maximià, un dels tetrarques que va governar l'imperi entre 286 i 305. Es tracta de la seva segona residència, mai habitada permanentment. Va ser ocupada fins l'any 1160 que va ser devastada per un incendi i després va quedar sepultada per la pluja. L'any 1812 es redescobreix la propietat, una casa amb una superfície de 3500 m2 distribuïts en diversos nivells. Però es va haver d'esperar fins el 1929 per restaurar el primer mosaic, acabant-se els treballs el 1954.

Noia en bikini
Noia en bikini

L'entrada principal conduïa directament a un gran pati poligonal, d'on es passava a un gran peristil al voltant del qual estaven distribuïts les habitacions dels hostes i les dels propietaris. Hi Havia una gran basílica per a les reunions i recepcions oficials. Per als menjars s'havia previst un gran atri i un gran triclinio trilobulado. La vila també contava amb termes i amb el seu propi gimnàs, això sense contar les sales del servei i les reservades a la música.

La mansió està tota revestida d'uns excepcionals mosaics polícroms i que estan molt bé conservats. La diversitat dels temes, el realisme i el dinamisme de les representacions fan d'ells autèntiques obres d'art. Se'n destaquen grans escenes de caça animades per un sorprenent sentit del moviment, escenes circenses (carrera de quadrigues en el gran circ de Roma), i sobretot escenes més íntimes com la que representa a deu noies en bikini realitzant exercicis físics.

El 1997 és declarada Patrimoni de la Humanitat de la Unesco.