[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Verules - Viquipèdia

Verules

De Viquipèdia

Verules (llatí Verulae) fou una ciutat dels hèrnics (Hernici) inclosa administrativament al Latium. Era situada als Apenins, a la vall del Sacco, entre Alatrium i la vall del Liris.

Fou una ciutat de les principals dels hèrnics i membre de la Lliga Hèrnica però no fou mai esmentada fins a la guerra entre hèrnics i romans el 306 aC, quan els ciutadans de Verulae, Alatrium i Ferentinum es van oposar als anagnians i van refusar lluitar contra Roma. Això els va deixar al final de la guerra amb una certa autonomia, amb les seves pròpies lleis i magistrats, cosa que van preferir a la ciutadania romana, que finalment els hi fou concedida en un moment posterior desconegut.

Durant el domini romà fou una tranquil·la ciutat de província; en temps dels gracs va rebre una colònia romana i un altre durant l'emperador Nerva, però es possible que tot i rebre colons mantingués el seu rang municipal doncs Plini l'esmenta com a municipi de la cinquena regió d'Itàlia. Fou al llarg de l'imperi i durant l'edat mitjana una petita ciutat sense importància.

És l'actual Veroli. Es conserven restes de les muralles poligonals d'estil ciclòpid.