[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Vanessa Anne Hudgens - Viquipèdia

Vanessa Anne Hudgens

De Viquipèdia

Vanessa Hudgens
Vanessa Anne Hudgens en un concert.
Vanessa Anne Hudgens en un concert.
Informació bàsica
Nom real Vanessa Anne Hudgens
Altres noms Vanessa Hudgens
Naixement 14 de desembre del 1988
Lloc d'origen Salinas, Califòrnia (EUA)
Gènere Pop
Dance-pop
Professió Actriu
Cantant
Anys en actiu 2002–Actualitat (actriu)
2005–Actualitat (Cantant)
Discogràfica Walt Disney (2006–Actualitat)
Hollywood (2006–Actualitat)
Artistes relacionats High School Musical
Disney Channel Circle of Stars
Web oficial Pàgina web oficial

Vanessa Anne Hudgens, més coneguda com a Vanessa Hudgens, és una cantant i actriu nordamericana nascuda el 14 de desembre del 1988 a Salines, Califòrnia. Va debutar l'any 2003 a la gran pantalla, i va aparèixer a dues pel·lícules de Hollywood, Thirteen i Thunderbirds. Però va començar a ser coneguda a l'any 2006 amb la pel·lícula de Disney Channel, High School Musical. Més endavant va treure el seu primer CD en solitari, anomenat V.

Taula de continguts

[edita] Biografia

Vanessa Anne Hudgens va néixer el 14 de desembre de 1988. Té una germana, Stella Hudgens que també és actriu. El seu pare, Greg Hudgens, va néixer a Estats Units però els seus avantpassats eren irlandesos. La seva mare, Gina Guangco, va néixer a Filipines i els seus avantpassats son filipins, xinesos i espanyols. Tots els seus avis eren músics.

Quan Hudgens va tenir 8 anys, es va començar a presentar a teatres musicals com a cantant i va aparèixer a produccions locals com Evita, Carrusel, El mago de Oz, El rey y yo, The music man i Cenicienta, mai va ser protagonista...

Va audicionar un anunci amb èxit, i més endavant es va traslladar a Los Àngeles amb la seva família, de la qual ella encara n'està propera. Ella també va assistir al Kingsbrook Business i a la Enterprise College a Deanshanger, Anglaterra, allà va destacar molt notablement per la seva qualitat musical i teatral

[edita] Carrera cinematogràfica

[edita] Pel·lícules i Televisió

Vanessa Hudgens va començar de molt joveneta a aparèixer a musicals. Va debutar a Thirteen com a Noel i va aparèixer a la pel·lícula de l'estiu 2004, Thunderbirds com a Tintin.

Les seves aparicions a la televisió inclouen els papers de convidat a Quíntuplets, Still Standing, Cover me, Robbery Homicide , Brothers García y Zack y Cody: Bessons en Acció, com a companya de clase de la Maddie (Ashley Tisdale).

Hudgens va aconseguir la popularitat entre el públic adolescent després de ser una de les actrius principals al costat de Zac Efron, Ashley Tisdale i Lucas Grabeel a la pel·lícula original de Disney Channel, High School Musical.

La pel·lícula va de una adolescent, Gabriella Montez (ella) i un adolescent, Troy Bolton (Zac Efron) s'adonen que tot i que són molt diferents, s'atrauen.


[edita] Filmografia

Any Títol Paper Notes
2002 Still Standing Tiffany Episodi: "Still Rocking"
Robbery Homicide Division Nicole at 10 Episodi: "Had"
2003 Thirteen Noel
The Brothers Garcia Lindsey Episodi: "New Tunes"
2004 Thunderbirds Tintin
2005 Quintuplets Carmen Episodi: "Coconut Kapow"
2006 High School Musical Gabriella Montez Disney Channel Original Movie
Drake & Josh Becca Episodi: "Little Sibling"
The Suite Life of Zack & Cody Corrie Episodis: Kept Man, Neither a Borrower Nor a Speller Bee, Not So Suite 16, Forever Plaid
2007 High School Musical 2 Gabriella Montez Disney Channel Original Movie
2008 High School Musical 3 Gabriella Montez

[edita] Discografia

[edita] Àlbums

Informació de l'àlbum
V

[edita] Enllaços externs