[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Universitat de la Polinèsia Francesa - Viquipèdia

Universitat de la Polinèsia Francesa

De Viquipèdia

Universitat de la Polinèsia Francesa (UPF)
Logo de la Universitat de la Polinèsia Francesa
(Logo)

Lema Cap
Fundada 1999
Finançament Públic (Govern de la Polinèsia Francesa)
President Louise Peltzer
Ubicació Fa’a’a, Tahití (Polinèsia Francesa)
Coordenades n/d
Adreça Campus d'Outumaoro
98702 Fa’a’a, Tahití
Alumnat
(curs 2005-2006)
2.765
Personal Docent i Investigador
(curs 2005-2006)
79
Pressupost en milers de (2006) 5.329
Campus 1 (a Fa’a’a)
Pàgina web oficial


La Universitat de la Polinèsia Francesa (Université de la Polynésie française, en francès) és la institució d'educació superior de la Polinèsia Francesa. És situada a l'illa oceànica de Tahití i dóna servei universitari a distància a la resta d'illes del territori.

La Universitat de la Polinèsia Francesa és hereva de la Universitat Francesa del Pacífic, creada al 1987 i que donava servei a les possessions franceses al Pacífic de la Polinèsia Francesa, Nova Caledònia i Wallis i Futuna. Al 1999 la universitat es dividí en dues i es fundà la Universitat de la Polinèsia Francesa. Aquesta universitat dóna educació a distància per a aquelles persones que viuen fora de Tahití o les Illes de la Societat i no poden desplaçar-se fins al campus universitari a Fa’a’a, Tahití. Ofereix llicenciatures, màsters i doctorats en dret, economia, direcció i gestió d'empreses, Història, Geografia, llengua i literatura francesa, llengua, literatura i cultura tahitianes i ciència i tecnologia. Semblantment, disposa d'un servei de formació contínua i un servei d'aprenentatge de llengües. Cal remarcar que, juntament amb l'Institut Nacional de Llengües i Civilitzacions Orientals (INALCO) a París, és l'única institució educativa superior amb estudis relacionats amb la llengua i la cultura tahitianes.

La llengua vehicular d'ensenyament és el francès i, per a certes assignatures relacionades amb les llengües i les cultures polinèsies, el tahitià.