[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Universitat de Cadis - Viquipèdia

Universitat de Cadis

De Viquipèdia

Centre Andalús Superior d'Estudis Marins
Centre Andalús Superior d'Estudis Marins

La Universitat de Cadis és la universitat pública de la província de Cadis, a Espanya.

En ella estudien actualment (curs 2005-2006) 18.199 alumnes i treballen 1.563 professors i 680 professionals d'administració i serveis.

[edita] Història

Va ser fundada com a tal el 30 d'octubre de 1979, encara que molts dels seus centres ja existien anteriorment com escoles independents (com l'Escola d'Arts i Indústries, avui Escola Superior d'Enginyeria), o bé com facultats de la Universitat de Sevilla (com la Facultat de Ciències i la de Geografia i Història). Entre els seus aspectes peculiars podem destacar l'especialització que té la Universitat en les disciplines de Ciències del Mar, Ciències Nàutiques i enginyeries navals. Totes elles s'imparteixen en el Centre Andalús Superior d'Estudis Marins (CASEM), en el Campus de Port Real. La seva facultat més antiga és la de Medicina, hereva directa de el Real Col·legi de Cirurgia de Cadis fundat el 1748, el primer centre d'Europa que va combinar medicina i cirurgia en el mateix centre.

Actualment la universitat és una de les màximes institucions de la província de Cadis i donat el seu caracter obert, cosmopolita i la seva projecció atlàntica acull a estudiantes dels cinc continents amb importants convenis d'intercanvi amb universitats americanes i africanes i així com formant part del Programa Europeu Erasmus

[edita] Particularitats

Va ser una de les primeres universitat espanyoles a tenir una Oficina de Programari Lliure. Aquesta oficina ha organitzat diverses Jornades pròpies i és responsable de l'organització del FLOSS International Conference.

La pràctica totalitat de les seves instal·lacions tenen connexió sense fil a internet des de qualsevol punt (ucAir), usant un ordinador portàtil o un dels disponibles per a préstec en les seves biblioteques (aquests últims incorporen exclusivament Programari Lliure).

A través de la FUECA té un Centre Superior de Llengües Modernes de la UCA en el qual ofereix estudis d'anglès, francès, italià, alemany, àrab, portuguès, rus i espanyol per a estrangers.

[edita] Enllaços externs