[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Trinidad Jiménez - Viquipèdia

Trinidad Jiménez

De Viquipèdia

Trinitat Jiménez García-Herrera (Màlaga, 4 de juny de 1962) és una política espanyola membre del PSOE. En l'actualitat exerceix el càrrec de Secretària d'Estat per a Iberoamèrica.

[edita] Biografia

Trinidad Jiménez (esquerra) i la Primera Dama d'Argentina, Cristina Kirchner.
Trinidad Jiménez (esquerra) i la Primera Dama d'Argentina, Cristina Kirchner.

Nascuda en Màlaga, va arribar a Madrid a causa del trasllat del seu pare. Llicenciada en Dret per la Universitat Autònoma de Madrid, molt aviat va ingressar en Joventuts Socialistes, on va començar la seva carrera política. Va donar clarament la candidatura de José Luis Rodríguez Zapatero a la Secretaria General de el PSOE, donada la seva vinculació al corrent Nova Via dirigida pel mateix Zapatero. Sent aquest finalment triat, va entrar a formar part de la Comissió Executiva Federal del PSOE com secretària de Relacions Internacionals.

Va ser la candidata socialista a la ajuntament de Madrid en les eleccions municipals de 2003, però va ser superada en vots per Alberto Ruiz-Gallardón (PP). No obstant això, va aconseguir el major nombre de regidors socialistes des que el PSOE va ser desallotjat de l'ajuntament.

El seu nom va sonar com futura ministra en el gabinet de José Luis Rodríguez Zapatero quan aquest va guanyar les eleccions en 2004, encara que va seguir sent regidora en l'ajuntament de Madrid fins a el 6 de setembre de 2006, data en la qual el President la va proposar com Secretària d'Estat per a Iberoamèrica.