[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Tridimensional - Viquipèdia

Tridimensional

De Viquipèdia

Diem que una cosa és tridimensional (o bé 3D) si té tres dimensions, per exemple, ample, llarg i profunditat. L'espai al nostre voltant és tridimensional a simple vista, però en realitat hi ha més dimensions, així que també pot ser considerat (espais on ens movem) un espai tetra-dimensional si incloem el temps com una altra dimensió.

[edita] Exemples de cossos tridimensionals (Primitives)

[edita] Sistemes tridimensionals en ciències naturals

En química, es parla de sistemes tridimensionals quan el enllaç químic és igualment intens en les tres adreces de l'espai (per exemple, en el diamant). En magnetisme, es diu que l'ordenament magnètic només és possible si el acoblament magnètic és tridimensional (s'estén en les tres adreces de l'espai).

[edita] Simulació 3D

Avui en dia és possible la simulació mitjançant càlculs basats en la projecció d'entorns tridimensionals sobre pantalles bidimensionals, tals com el monitor d'ordinador o de televisió. Aquests càlculs requereixen una gran càrrega de procés pel que alguns ordinadors i/o consoles disposen d'un cert grau d'acceleració gràfica 3D gràcies a dispositius desenvolupats per a tal fi. Els ordinadors disposen de les anomenades targetes gràfiques amb acceleració 3D. Aquests dispositius estan formats amb un o diversos processadors (GPU) que estan dissenyats especialment per a accelerar els càlculs que suposa reproduir imatges tridimensionals sobre una pantalla bidimensional i d'aquesta forma alliberar la càrrega de procés de la CPU o unitat de procés central de l'ordinador.