[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Trial - Viquipèdia

Trial

De Viquipèdia

Trial
Trial

El trial és un esport de motor sobre motocicleta d'habilitat, no de velocitat. Consisteix en superar una sèrie de seccions amb obstacles damunt la moto i sense posar els peus a terra. És una modalitat esportiva molt popular al Regne Unit i a Catalunya.

[edita] Característiques

Les motocicletes de trial es distingeixen per ser extremadament lleugeres i per no tenir seient. És dissenyada per a ser conduïda dempeus. A més tenen molta suspensió.

Una competició es divideix en seccions. La secció consisteix en un recorregut, bé natural, bé artificial, que el participant ha de superar sense posar un peu a terra. Cada cop que un peu (o qualsevol altre part del cos) es recolza a terra el participant és penalitzat amb un punt. Si recolza els dos peus o arriba a cinc punts de penalització, el pilot ha d'abandonar la secció acumulant el màxim de penalització que és de cinc punts. Aquest fet rep el nom de fiasco. També hi ha un màxim de temps per superar la prova, en cas contrari, també s'obté un fiasco.

El vencedor és el pilot que ha acumulat menys punts de penalització al final de totes les seccions.

Actualment existeixen competicions indoor, disputades dins de pavellons esportius, i competicions outdoor, disputades a l'aire lliure.

[edita] Competicions

[edita] Motocicletes de trial

Els principals constructors de motocicletes de trial són: Gas Gas, Beta, Sherco, Montesa i Scorpa.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Trial