Web Analytics Made Easy - Statcounter

[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Treinta y Tres - Viquip??dia

Treinta y Tres

De Viquip??dia

Treinta y Tres

[[Image:|130px]]
Top??nim oficial Treinta y Tres
Pa??s Uruguai Bandera de l'Uruguai
Organitzaci??:  
 -Departament  Treinta y Tres
Codi postal 33.000
Caracter??stica telef??nica +045
Localitzaci??: 33?? 13??? 51??? S 54?? 22??? 56??? OCoordenades: 33?? 13??? 51??? S 54?? 22??? 56??? O
Superf??cie
Altitud 54 msnm
Latitud {{{latitud}}}
Longitud {{{longitud}}}
Dist??ncia {{{dist??ncia}}}
Fundaci?? 10 de mar?? de 1853
Fundador Dionisio Coronel
Poblaci??:  
 - Total 25.711 (2004)
??rea metropolitana 
 - Densitat
 - Creixenebt intercensal
Analfabetisme {{{analfabetisme}}}
Gentilici olimare??o, -??a
Intendent municipal  Gerardo Amaral (FA)
Intendente 
P??gina web

Treinta y Tres ??s una ciutat de l'Uruguai, capital del departament hom??nim. Situada sobre el marge esquerre del Riu Olimar, s'ubica a la zona aquest del territori. Antigament en aquest lloc es podia travessar el riu i era la ruta des de Montevideo a Rio Branco. Segons el cens de 2004, tenia una poblaci?? de 25.711 habitants, la qual cosa la converteix en una de les capitals departamentals m??s petites.

[edita] Economia

La seva economia s'ha basat sempre en la ramaderia i productes derivats. En l'actualitat tamb?? es conrea arr??s a les riberes de la Llacuna Mer??n, a la zona de l'est. Aquesta activitat ha donat un gran impuls a l'economia de la regi??, fomentant la ind??stria de productes precuinats i a la instal??laci?? de molins arrossers.

[edita] Hist??ria

El Jurament dels Trenta i Tres Orientals. Oli de Juan Manuel Blanes.
El Jurament dels Trenta i Tres Orientals. Oli de Juan Manuel Blanes.

Deu el seu nom a la Desembarcada dels trenta-tres orientals, creuada que trenta-tres cabdills, liderats per Juan Antonio Lavalleja, van emprendre el 1825 des del qual avui ??s l'Argentina per recuperar la independ??ncia de la Prov??ncia Oriental, en aquell moment sota domini portugu??s.

Finalitzada la Guerra Gran, els ve??ns de la campanya van comen??ar a associar-se i buscar sancionar legalment aquests poblats que s'aixecaven. ??s aix?? que al Pas Real de l'Olimar, on conflueixen el riu Olimar amb el rierol Yerbal Grande es crea el poble De los Treinta y Tres el 1853 , sota la presid??ncia de Juan Francisco Gir??.

Sis anys despr??s, el 1859, s'inaugura la primera escola per a nens i el seu primer mestre va ser Anselmo Basald??a. Tres anys despr??s, el 1862, comen??a a funcionar la primera escola per a nenes.

El primer viatge que uneix a Treinta y Tres amb Montevideo es realitza el 1861 per un servei de dilig??ncies per?? de nou el 1866 aquest servei es transformar?? en permanent, unint tamb?? la ciutat amb Rio Branco, Melo i Nico P??rez.

[edita] Enlla??os externs


Bandera de l'Uruguai Aquest article sobre l'Uruguai ??s un esborrany i possiblement li calgui una expansi?? substancial o una bona reestructuraci?? del seu contingut. Per aix??, podeu ajudar la Viquip??dia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquip??dies, posant textos amb el perm??s de l'autor o extraient-ne informaci??.