[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Transrapid - Viquipèdia

Transrapid

De Viquipèdia

Transrapid
Transrapid

El Transrapid és un monorail de tecnologia alemanya que es desplaça mitjançant sistemes de levitació magnètica.

El monorail circula sobre una via ampla, situada sobre pilars a vuit metres d'altura sobre el terra. La via és de metall i disposa d'uns electroimants que eleven el monorail a 15 mil·límetres, de forma que no toca i, pel contrari, el monorail pot passar per zones on existeix una lleugera capa de neu o gel. En ambdós costats de la via existeixen altres electroimants, el qual la seva funció és la de guiar el monorail i mantenir-lo en la posició correcta.

La velocitat màxima del Transrapid és de 500 km/h, amb el qual té l'avantatge als trens convencionals d'alta velocitat, que arriben a una velocitat màxima de 350 km/h.

El Transrapid ha sigut desenvolupat en l'últim decenni del segle XX per les empreses Thyssen-Krupp AG i Siemens AG. A més a més de diversos monorails, van construir un tram de prova de diversos quilòmetres de longitud. Els ferrocarrils federals alemanys havien previst com a primera línia regular del Transrapid la connexió entre Hamburg i Berlín. No obstant, el govern alemany no va facilitar els mitjans financers necessaris, i de moment no s'ha construït cap trajecte regular a l'Alemanya.

Pl contrari, Xina s'ha interessat pel Transrapid i ha posat en servei des del 31 de desembre de 2002 un trajecte de 30 km entre la ciutat de Xangai i el seu aeroport, que consisteix en una sola via d'anada i tornada. Actualment es troba en estudi la construcció d'un trajecte de més longitud, que enllacaria Xangai amb diverses ciutats situades al nord.

El dia 22 de setembre del 2006 un accident d'un Transrapid va matar a 23 persones a Emsland.

[edita] Enllaços externs