[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Tommie Smith - Viquipèdia

Tommie Smith

De Viquipèdia

Medaller
Atletisme
Jocs Olímpics
Or Mèxic 1968 200 m

Tommie Smith fou el guanyador de la cursa dels 200 metres llisos als Jocs Olímpics d'estiu 1968, que en rebre la medalla d'or al podi aixecà el puny en reivindicació dels drets de la comnunitat afro-americana dels EUA.

[edita] Biografia

Tommie Smith, nascut a Leemore (Califòrnia, EUA) era un afromaericà portentós tant a nivell esportiu com intel·lectual; en la seva etapa universitària va entrar en contacte amb OPHR, el Projecte Olímpic per als Drets Humans comandat per Henry Edwards, un sociòleg amb idees en la línia més dura de Malcolm X, i que propugnava que els atletes afroamericans no participessin representant a un país que els discriminava.

[edita] Jocs Olímpics d'estiu de 1968

Tommie, va guanyar l’Or als 200 mts. llisos a Mèxic 1968 en una cursa en la que va batre el récord del món el qual fou vigent durant 11 anys. Durant la cerimónia d'entrega de medalles, Smith i el medallista de bronze Jhon Carlos van rebre la medalla aixecant el puny esquerra per a simbolitzar l’unitat de la raça. A més van convèncer al segon classificat, l’australià Peter Norman, per a que portés el símbol de la OPHR. Per aquest fet, tots tres atletes patiren greus represàlies.

[edita] Enllaços